Det var tänkt att Stockholmsarenan skulle stå klar till säsongen 2013. Nu är den tidsplanen i farozonen.
1 av 5
Det var tänkt att Stockholmsarenan skulle stå klar till säsongen 2013. Nu är den tidsplanen i farozonen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Det är oklart när den blir klar.
2 av 5
Det är oklart när den blir klar. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Arenans kommunikationschef har bekräftat att Stockholmsarenan blir försenad.
3 av 5
Arenans kommunikationschef har bekräftat att Stockholmsarenan blir försenad. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
4 av 5
Sista året med Stadion?
5 av 5
Sista året med Stadion?

Djurgården: Det är inte falsk marknadsföring

Under parollen: "Sista året med Stadion" slår Djurgården biljettförsäljningsrekord. Samtidigt aviserar PEAB att den nya arena kan bli försenad: "Vi har inte nåtts av någon sådan information."


Försäljningsrekord

Djurgården slår försäljningsrekord efter försäljningsrekord och tvingas dessutom göra om sittplatssektioner till ståplats.

"Bara i klacken har det hittills sålts 1 700 säsongsbiljetter, vilket är 900 fler än det såldes i klacken totalt 2011. Redan nu står det alltså klart att klackens vanliga sektioner på stadion – M och N – inte räcker till", skriver klubben i ett pressmeddelande.

De fortsätter:

"Utöver biljettförsäljningen i klacken är försäljningen av sittplatsbiljetter bättre än 2011. Hittills har över 3 000 säsongsbiljetter sålts på sittplats, vilket tyder på att den totala försäljningen på sittplats 2011, 3 300 säsongsbiljetter, kommer att passeras den kommande veckan. Det stora intresset talar alltså för en publikmässigt fantastisk sista säsong på Stadion för Djurgården Fotboll."

STOCKHOLM. Om 32 dagar spelar Djurgården allsvensk premiärmatch mot Sundsvall och redan nu har klubben slagit försäljningsrekord. Intresset har nått såna höjder att klubben har tvingats utöka klacksektionen för att mätta intresset.

Men samtidigt som Dif driver kampanjen "Sista året med Stadion" flaggar Peab för att klubbens nya hemvisit Stockholmsarenan kan försenas.

– Men vi har inte nåtts av någon sådan information och är helt inställda på att det är sista året med Stadion, säger biljettansvarige Tomas Af Geijerstam till Nyheter24.

Dif: "För oss finns det inget annat"

Förra veckan offentliggjorde Peab på Stockholmsarenans blogg att "de behöver ytterligare några veckor på sig för att fastställa en ny projektplan." Men Djurgården är inte oroliga för att deras försäljningssuccé ska bygga på falsk marknadsföring.

– Det är sista året med Stadion, för oss finns det inget annat. Det kommer att bli ett härligt tryck.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!