Här sätter Björn Anklev 1-0 redan efter fem minuters spel.
Bortamålvakten Dahlin släppte in fem mål.
5 av 5

Här bjuder Häcken på påskgodis - krossade MFF

Häcken förnedrade guldfavoriten Malmö FF med 5-0.

Häcken 5-0 Malmö FF

Målskyttar, Häcken: 1-0 (5) Björn Anklev, 2-0 (24) Majeed Waris, 3-0 (43) René Makondele, 4-0 (49) Majeed Waris, 5-0 (84) René Makondele

Varningar, Häcken: Mattias Österberg

Varningar, Malmö FF: Ulrich Vinzents, Jimmy Durmaz.

Domare: Michael Lerjeus

Publik: 4 108, Rambergsvallen

GÖTEBORG. "Vi vill ha pengarna tillbaka", skanderade Malmö FF:s tillresta supportrar i halvtid. Och visst borde kanske MFF överväga att åtminstone be om ursäkt efter totalförnedringen borta mot Häcken.

– Vi var riktigt giftiga framåt, det var mycket folk som vill delta. Och nu fick även målskyttet lossna, säger Häcken-tränaren Peter Gerhardsson till Canal Plus.

Det guldtippade bortalaget hade aldrig någon chans på Rambergsvallen. Endast fem minuter hade tickat iväg när skåningarnas landslagsback Pontus Jansson gav bort bollen till Björn Anklev, som tackade för bjudningen och satte matchens första mål.

Dryga kvarten senare fick dock Daniel Larsson ett gyllene läge att kvittera på straff efter att anfallaren dragits ned i straffområdet. Men den annars så säkre straffskytten sumpade läget och sköt högt över. I stället gjorde Jansson bort sig helt och hållet igen. Försvararen fumlade bort bollen till Majeed Waris som i sin tur drygade ut ledningen till 2-0.

Strax innan paus nickade dessutom en misstänkt offside-placerad René Makondele in 3-0 bakom MFF-målvakten Johan Dahlin.

"Stärker vårt självförtroende"

Men Häckens stora show tog inte slut där. Tidigt i den andra halvleken satte Waris sitt andra mål för kvällen och med bara minuterna kvar fastställde Makondele slutresultatet till 5-0 från straffpunkten.

– Det var skönt att få det (målskyttet reds anm.) att lossna mot ett topptippat Malmö, vilket stärker vårt självförtroende, säger Gerhardsson.

Två svenskar till NBA-draften

Golfstjärnan opererad – missar major

Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.