Gais har inte vunnit på de två första matcherna.
1 av 5
Gais har inte vunnit på de två första matcherna. - Foto: SCANPIX
Djurgården föll i premiärmatchen mot Elfsborg, men kom tillbaka hemma mot GIF Sundsvall och knep tre poäng där.
2 av 5
Djurgården föll i premiärmatchen mot Elfsborg, men kom tillbaka hemma mot GIF Sundsvall och knep tre poäng där. - Foto: SCANPIX
Marc Pedersen (t.h.) får spela.
3 av 5
Marc Pedersen (t.h.) får spela. - Foto: SCANPIX
Har Alexander Axén tagit ut rätt elva?
4 av 5
Har Alexander Axén tagit ut rätt elva? - Foto: SCANPIX
Mervan Celik har återvänt till Gais. Men trots det har de bara tagit en pinne.
5 av 5
Mervan Celik har återvänt till Gais. Men trots det har de bara tagit en pinne. - Foto: SCANPIX

Makrillarna fiskar efter seger

Inte en enda trepoängare på de två första matcherna. Nu jagar Gais säsongens första mot ett stärkt Djurgården på Gamla Ullevi.


Chibsah kan stängas av

Yussif Chibsah får spela när Djurgården och Gais drabbar samman - trots att han är anmäld.

Han har tre dagar på sig att försvara sig innan disciplinnämndens dom faller. Och då kan komma att stängas av i efterhand.

GÖTEBORG. Mållöst i säsongspremiären mot Häcken och 1-2-förlust borta mot nykomlingen Åtvidaberg. Nu hoppas Gais tränare Alexander Axén att han äntligen tar ut rätt startelva - och att de kniper säsongens första trepoängare när Djurgården kommer på besök.

– Jag menar att man kan ha tagit ut fel lag om man inte tar tre poäng. Min grundinställning är att de elva spelare som visar bra inställning, form och har energi på träningarna ska spela, säger han till klubbens hemsida.

Oavsett vilka som får spela från start, så lär det bli allt annat än en enkel uppgift för Gais. Trots 1-2-förlusten mot Elfsborg i säsongspremiären och den knappa 1-0-seger hemma mot GIF Sundsvall, så har blåränderna ändå sett väldigt starka ut.

– Djurgården är ett lag som spelar fotboll med mycket energi, det är viktigt att vi står upp ordentligt från start, säger Axén.

Anmäld Chibsah spelar

Samtidigt står det även klart att både Marc Pedersen och Yussif Chibsah kommer att få lira när lagen drabbar samman på Gamla Ullevi.

Det var i samband med söndagens hemmamöte med Sundsvall som domaren Daniel Stålhammar felaktigt visade ut den danske mittbacken i stället för Chibsah.

Efter mötet erkände Stålhammar dock att han hade gjort fel och nu har alltså Pedersens avstängning hävts samtidigt som Chibsah har anmälts till disciplinnämnden.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.