Tisdag 18 Jan
Stockholm

Chanko om Syrien: "De tror inte det finns något folkligt uppror"

– Det har inte varit någon fotboll och det kommer inte bli någon fotboll på ett tag till heller. Men man tänker inte på fotboll. Man tänker på själva landet, folket där, säger Chanko om landslaget.
1 av 4
– Det har inte varit någon fotboll och det kommer inte bli någon fotboll på ett tag till heller. Men man tänker inte på fotboll. Man tänker på själva landet, folket där, säger Chanko om landslaget. Foto: Bildbyrån
"Man tänker inte på fotboll, man tänker på själva landet, folket där".
2 av 4
"Man tänker inte på fotboll, man tänker på själva landet, folket där". Foto: Bildbyrån
– För mina släktingar och vänner, det får man tacka för, har det inte hänt något än, säger Syrianskas mittfältare.
3 av 4
– För mina släktingar och vänner, det får man tacka för, har det inte hänt något än, säger Syrianskas mittfältare. Foto: SCANPIX
"Det man säger, som jag inte alls vet om det är sant, är att det styrs utifrån och att alla vapen kommer från andra länder för att förstöra för presidenten".
4 av 4
"Det man säger, som jag inte alls vet om det är sant, är att det styrs utifrån och att alla vapen kommer från andra länder för att förstöra för presidenten". Foto: AP/SCANPIX

Samtidigt som hans Syrianska möter Elfsborg fortsätter våldsamheterna i Syrien, där Louay Chanko spelat landslagsfotboll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Har inlett säsongen svagt

Syrianska har bara skrapat ihop fyra poäng på de inledande sex matcherna och ligger för närvarande på nedflyttningsplats i allsvenskan. På torsdagen väntas dessutom tuffast möjliga motstånd när serieledande Elfsborg kommer på besök.

Dessutom saknas långtidsskadade Suleyman Sleyman och Robert Massi samt avstängde Haris Skenderovic.

Matchen Syrianska-Elfsborg börjar klockan 19.00 och sänds i Canal Plus Extra 1.

SÖDERTÄLJE. I städer som Homs och Hama skjuts civila till döds av militären och situationen i Syrien liknar allt mer ett regerlrätt inbördeskrig, trots närvaron av FN-observatörer och påstådd vapenvila.

I allsvenskan spelar mittfältaren Louay Chanko, som gjort åtta landskamper för just Syrien. Men det lär dröja till nästa gång.

– Det har inte varit någon fotboll och det kommer inte bli någon fotboll på ett tag till heller. Men man tänker inte på fotboll. Man tänker på själva landet, folket där, säger han till Nyheter24.

På onsdagskvällen ställs den 32-årige mittfältarens Syrianska mot Elfsborg i Södertälje. Samtidigt går många av tankarna till de två äldre kusiner som befinner sig i Syrien. Han har även kontakt med ett par landslagskollegor.

– Jag hoppas det lugnar ned sig, man vill ju självklart att kriget ska sluta, säger Chanko.

"Vapen från andra länder för att förstöra för presidenten"

Bilden av situationen är att folket slås ned blodigt av president Bashar al-Assads regim. Syrianskamittfältaren själv menar att han inte vet så mycket. Han känner ingen i Homs till exempel, en av de värst drabbade städerna. De han har haft kontakt med tror dock inte att det finns något folkligt uppror.

– Det man säger, som jag inte alls vet om det är sant, är att det styrs utifrån och att alla vapen kommer från andra länder för att förstöra för presidenten, säger han.

Oron för att det ska hända något med släkt och vänner finns alltid där för Södertäljesonen "Lolo" Chanko.

– För mina släktingar och vänner, det får man tacka för, har det inte hänt något än, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Missen: Fel person hedrades

Publicerades: 2 timmar sedan

spel-Topptipset

Publicerades: 2 timmar sedan

dd-odds-referat

Publicerades: 2 timmar sedan

Palicka självkritisk: "Alldeles för dåligt"

Publicerades: 2 timmar sedan

Belgien stoppar Evertons drömvärvning

Publicerades: 2 timmar sedan

Fotboll-Serie A, herrar

Publicerades: 2 timmar sedan