Simon Thern satte 1-1 och sitt första mål för MFF.
1 av 8
Simon Thern satte 1-1 och sitt första mål för MFF. - Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån
2 av 8
Matchen fick skjutas upp några minuter sedan MFF-fansen hade använt rökgranater. - Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån
Robin Söder gjorde sitt första mål i IFK sedan maj 2010.
3 av 8
Robin Söder gjorde sitt första mål i IFK sedan maj 2010. - Foto: Björn Larsson Rosvall/SCANPIX
Det bjöds på en chansrik och tuff match mellan Göteborg och Malmö.
4 av 8
Det bjöds på en chansrik och tuff match mellan Göteborg och Malmö. - Foto: SCANPIX
Båda lagen ville verkligen vinna. Här deppar spelarna efter matchens slut.
5 av 8
Båda lagen ville verkligen vinna. Här deppar spelarna efter matchens slut. - Foto: SCANPIX
Simon Thern och de andra i MFF jublar åt Alexander Nilssons drömmål.
6 av 8
Simon Thern och de andra i MFF jublar åt Alexander Nilssons drömmål. - Foto: Bildbyrån
Tränarna Rikard Norling och Mikael Stahre tackar varandra efter matchen.
7 av 8
Tränarna Rikard Norling och Mikael Stahre tackar varandra efter matchen. - Foto: Bildbyrån
Alexander Nilsson jublar under en match förra året.
8 av 8
Alexander Nilsson jublar under en match förra året. - Foto: SCANPIX

Klassmål i slutminuterna räddade poäng åt MFF

IFK Göteborg ledde med 2-1 efter ett självmål av Pontus Jansson och såg ut att vinna. Då slog inhoppande Alexander Nilsson till.  Först tog Nilsson ner bollen på högerbenet innan han flyttade över den till vänstern och pangade in kvitteringen.

IFK Göteborg - Malmö FF 2-2

1—0 Robin Söder (31), 1—1 Simon Thern (44), 2—1 självmål (78), 2—2 Alexander Nilsson (90).

Varningar, IFK Göteborg: Kjetil Waehler. Malmö FF: Miiko Albornoz.

Domare: Stefan Johannesson, Stocksund.

Publik: 12 549.

Farneruds mardrömsuppladdning

Under måndagen fick IFK-mittfältaren besked om att tidigare lagkamraten Tor-Marius Gromstad hade hittats död.

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

Kvällens övriga match: Gefle - Gif Sundsvall 0-0

GÖTEBORG. Matchen på Gamla Ullevi fick skjutas upp några minuter sedan MFF-fansen tänt rökgranater. Sedan var det fullt ös tills den andra tillägsminuten då Alexander Nilssons kanonskott fastställde slutresultatet.

Malmö lyfte långt i jakten på ett kvitteringsmål - och till slut gav det utdelning. Två IFK-spelare nickade ihop, Nilsson tog ner bollen på högerbenet innan han dundrade in den med vänstern, en fin teknisk prestation av 19-åringen.

– Att släppa in mål i slutsekunderna känns förjävligt. Vi förtjänar mer än en poäng, säger IFK:s tränare Mikael Stahre till Canal Plus.

En kvart tidigare hade Pontus Jansson olyckligt nog nickat in bollen i eget mål, efter ett inlägg från Göteborgs Mikael Dyrestam.

Efterlängtat mål för Robin Söder

Göteborgsanfallaren gjorde sitt första mål i IFK-tröjan sedan maj 2010, när han gav hemmalaget ledningen efter 31 minuter.

- Klart det var skönt, det var ett tag sen, sa Söder till Canal Plus.

Men MFF kom tillbaka genom Simon Thern som gjorde 1-1, med ett kyligt avslut strax före paus. Målet var mittfältarens första i Malmötröjan.

IFK Göteborg var det något bättre laget matchen igenom, men de fick nöja sig med en poäng mot Malmö. Ett Malmö som möter den överlägsna serieledaren Elfsborg på torsdag.

/

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.