Elfsborg jublar efter ett av sina tre mål mot Sundsvall.
Elfsborg jublar efter ett av sina tre mål mot Sundsvall. - Foto: SCANPIX
Robert Lundström deppar efter 3-0 målet...
Robert Lundström deppar efter 3-0 målet... - Foto: SCANPIX
... Och en stund senare visas han ut efter en brutal kapning. - Foto: SCANPIX
Målskytten Ishizaki kan glädja sig åt ännu en seger.
Målskytten Ishizaki kan glädja sig åt ännu en seger. - Foto: SCANPIX

Elfsborg på vinnarbanan igen - krossade Sundsvall

Förlusten mot Malmö följdes upp av en säker seger borta mot Sundsvall. Stefan Ishizaki inledde målskyttet för Elfsborg som till slut vann med 3-0.

GIF Sundsvall - Elfsborg 0-3

0—1 Stefan Ishizaki (32), 0—2 Niklas Hult (63), 0—3 självmål (67).

Utv, Gif Sundsvall: Robert Lundström (78).

Varning, Elfsborg: Jon Jönsson.

Domare: Martin Strömbergsson, Gävle¶

Publik: 4 464.

Gif Sundsvall (4—5—1): Oscar Berglund — Robert Lundström, Marcus Danielsson, Stefan Ålander, Patrik Rikama Hinnenberg — Daniel Sliper (Christian Brink 82), Kevin Walker, Fredrik Holster (Nuri Mustafi 68), Roger Risholt, Pa Dibba (Simon Helg 59) — Johan Eklund.

Elfsborg (4—4—2): Kenneth Höie — Johan Larsson, Joackim Jörgensen, Jon Jönsson, Stefan Larsson — Stefan Ishizaki (Marcus Rohdén 77), Oscar Hiljemark (Andreas Augustsson 85), Anders Svensson, Niklas Hult — Viktor Claesson, Amadou Jawo (Lasse Nilsson 69).

SUNDSVALL. Bottenlaget Sundsvall tog emot serieledarna Elfsborg - och var chanslöst. När "Giffarna" gjorde självmål i 67:e minuten var matchen helt över för norrlänningarna.

En frispark från Stefan Ishizaki letade sig förbi alla spelare innan den seglade in i mål. Efter en dryg timmes spel fick Niklas Hult öppet mål efter ett motlägg och gjorde inget misstag innan slutresultatet fastställdes fyra minuter senare.

– Vi visar att vi är ett bra lag och kommer tillbaka direkt efter förlusten mot Malmö sist, säger Hult till Canal Plus.

Robert Lundström utvisad - missar Malmö-matchen

I den 78:e minuten visades Sundsvalls back Robert Lundström ut efter en ful tackling på Niklas Hult. Därmed missar han Sundsvall nästa match- som är mot Malmö på bortaplan.

Elfsborg å sin sida tog sin åttonde seger på de nio senaste matcherna och man behåller sexpoängs-avståndet ner till Malmö.