Wanderson Do Carmo och Logi Valgardsson fick nöja sig med varsin poäng. - Foto: SCANPIX
GAIS jublar efter Markus Gustafssons 1-0 mål.
GAIS jublar efter Markus Gustafssons 1-0 mål. - Foto: SCANPIX
Tobias Hysén firar sin strumprullare.
Tobias Hysén firar sin strumprullare. - Foto: SCANPIX

Bengalerna stoppade IFK - oavgjort i 031-derbyt

IFK Göteborg hade nyss kvitterat och jagade ett segermål - då tände IFK-fansen bengaler och matchen fick avbrutas. En match som slutade extra sent på grund av två(!) domarskador under uppvärmningen.

GAIS - IFK Göteborg 1-1

1—0 Markus Gustafsson (7), 1—1 Tobias Hysén (54).

Varningar, IFK Göteborg: Robin Söder, Nordin Gerzic.

Domare: Bojan Pandzic, Hisings Backa.

Publik: 16 921.

Gais (4—4—2): Henri Sillanpää — Richard Ekunde, Erik Johansson, Fredrik Lundgren, Calum Angus — Linus Tornblad (Peter Ijeh 74), Markus Gustafsson, Reuben Ayarna, Eric Bassombeng (Jakob Olsson 65) — Mervan Celik, Wanderson (Romario Pereira 51).

IFK Göteborg (4—4—2): Johan Alvbåge — Emil Salomonsson, Kjetil Waehler, Hjalmar Jonsson (Logi Valgardsson 8), Mikael Dyrestam (Jakob Johansson 20) — Stefan Selakovic, Pontus Farnerud, Nordin Gerzic (Hannes Stiller 80), Joel Allansson — Robin Söder, Tobias Hysén.

GÖTEBORG. Efter en dålig första halvlek låg IFK under mot GAIS med 1-0. Men efter Tobias Hyséns kvittering i den 54 minuten pressade "Blåvitt" tillbaka GAIS. Men trycket kom av sig när de egna fansen tände bengaler kort efter målet.

- Vi gör ett mål, trycker, trycker och tycker men sedan får de det där jävla breaket när våra fans tänder bengaler och sedan blir det jämnt, säger Tobias Hysén till Canal Plus.

Efter avbrottet spelade GAIS upp sig och i slutminuterna hade Jakob Olsson chansen att avgöra, men John Alvbåge räddade.

Hysén satte strumprullare

Inför ögongen på Erik Hamrén gjorde göteborgsanfallaren sitt blott andra mål i årets allsvenska. Landslagsanfallaren visade prov på styrka när han ryckte förbi två GAIS-spelare, innan han fick in bollen. Avslutet var inte det bästa, men tillräckligt för att Henri Sillanpää inte skulle kunna ta den.

- Ibland är det den där strumpträffen som gick in, det var otroligt skönt, säger Hysén.

Markus Gustafsson gav "makrillarna" ledningen efter 7 minuter, med ett snyggt högerskott, framspelad av Mervan Celik.

Två domare fick bytas ut

Det var inte bara bengaler som försenade matchen - utan två domarskador under uppvärmningen gjorde att matchen försenades med tjugo minuter. GAIS var bätre i första - IFK i andra och båda lagen fick lämna Gamla Ullevi med en poäng vardera.