Jimmy Durmaz och Wilton Figueiredo satte två mål vardera.
Jimmy Durmaz och Wilton Figueiredo satte två mål vardera. - Foto: SCANPIX
6 av 7
7 av 7

Durmaz kanon visade vägen - AIK förnedrat av MFF

Malmö FF hade lekstuga hemma mot AIK och krossade Solna-laget med 4-0. Därmed fortsätter gästernas kolsvarta bortasvit mot skåningarna.

Allsvenskan

Malmö FF-AIK 4-0 (4-0)

Målen: 1-0 (15) Wilton Figueiredo, 2-0 (29) Jimmy Durmaz, 3-0 (40) Jimmy Durmaz, 4-0 (42) Wilton Figueiredo.

Helsingborg-Gefle 4-1 (1-0)

Målen: 1-0 (10) Walid Atta, 2-0 (48) Alfred Finnbogason, 3-0 (50) Alfred Finnbogason, 3-1 (72) Mikael Dahlberg, 4-1 (79) Alfred Finnbogason.

MALMÖ. Det sägs att Jimmy Durmaz bara gör snygga mål. Det ryktet lär leva vidare efter mittfältarens 2-0-mål när Malmö FF demolerade AIK på Swedbank Arena.

Knappa halvtimmen hade tickat iväg när den 23-årige liraren mottade med vänsterfoten strax utanför straffområdet och avfyrade en riktig projektil som borrade sig in i mål bakom den chanslöse bortamålvakten Ivan Turina.

Dessförinnan hade Wilton Figueiredo redan hunnit spräcka nollan. Desto värre blev det dessutom för Solna-laget när både Durmaz och Figueiredo nätade igen precis innan halvtidsvilan.

– Det här är den sämsta halvleken sedan AIK grundades, säger en besviken Nicklas Backman till Canal Plus i paus.

Segerlösa sedan 1996

Ett hopplöst AIK ryckte visserligen upp sig i den andra halvleken. Men några mål blev det inte mot ett MFF som inte behövde göra någonting annat än att bara vakta ledningen.

– Det var mycket som stämde i dag, säger MFF-kaptenen Jiloan Hamad.

Den blytunga förlusten mot skåningarna var dock knappast det första för AIK, som inte har vunnit en enda bortamatch mot skåneklubben sedan Pascal Simpson, Gary Sundgren och Alexander Östlund fixade trepoängaren 1996.

– Det är bedrövlig första halvlek, säger AIK-tränaren Andreas Alm besviket.