Lasse Nilsson nickade 1-0 till Elfsborg.
David Elm utökade ledningen till 2-0.
– Jag pratar inte för alla. Men personligen har jag känt av pressen, säger Lasse Nilsson.

Frossan över för Elfsborg: "Känt pressen"

Efter tre raka utan seger vann Elfsborg - mycket övertygande - mot Kalmar. Boråsarna har nu spelat över åtta timmar utan att släppa in mål på hemmaplan.

Elfsborgs segerlösa svit bruten

Åtvidabergs FF - IF Elfsborg: 5-1.

IF Elfsborg - Mjällby AIF: 0-0.

Kalmar FF - IF Elfsborg: 2-1.

Elfsborg - Kalmar FF: 3-0.

BORÅS. Det räcker med att titta på statistiken efter den första halvleken för att få en korrekt bild av matchen: Med 62 procent av bollinnehavet och hela elva skott mot mål dominerade Elfsborg totalt.

Kalmar FF fick inte låna bollen och hade i sin tur blott ett avslut på 45 minuter.
Ett välkommet styrkebesked enligt hemmalagets Lasse Nilsson

– Vi fick ett tidigt mål i dag och kunde spela loss. Det var välbehövligt för det har varit spänt den sista tiden, säger anfallaren, som gjorde 1-0 på nick, till Canal Plus.

Har inte släppt in mål på hemmaplan - på 489 minuter

När David Elm gjorde 2-0 i den första halvleken var matchen avgjord. Elfsborg som hade tre raka utan seger satte stopp för guldfrossan.
– Jag pratar inte för alla. Men personligen har jag känt av pressen, fortsätter Nilsson.

Matchen slutade till slut 3-0 efter att matchens lirare Victor Claesson fastställt slutresultatet.

Elfsborg har nu inte släppt in mål på hemmaplan sen mötet med Gais den 24 april. Totalt åtta timmar effektiv tid har boråsarna hållt tätt på hemmaplan.

/
/

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.