Erik Johansson gjorde sitt första mål för säsongen när han gjorde 2–1 till Gais i den 34:e minuten. - Foto: SCANPIX

MFF drog det längsta strået – hakar på Elfsborg i toppen

Trots underläge två gånger i matchen lyckades MFF ta tre viktiga poäng mot bottenlaget Gais. Hjälte? Johan Dahlin som räddade Wandersons straff i den andra halvleken.

Gais–Malmö FF 2–3 (2–1)
Målen: 1–0 (14) Linus Tornblad, 1–1 (29) Mathias Ranégie, 2–1 (34) Erik Johansson, 2–2 på straff (47) Daniel Andersson, 2–3 (68) Pontus Jansson.
GÖTEBORG. Malmö FF är återigen bara tre poäng bakom serieledarna Elfsborg i allsvenskan. Men den här gången satt det långt inne.
Bottenlaget, som spelade utan en huvudtränare efter att Alexander Axén lämnade sitt uppdrag i går, ledde två gånger om i den första halvleken.
Det var ett ibland något kaosartat MFF-försvar som släppte in bollar från både Linus Tornblad och Erik Johansson.

Men skåningarna har mycket att tacka både lite tur och målvakten Johan Dahlin för segern.
Först var det Daniel Andersson som kvitterade genom en tidig straff i den andra halvleken. Men bara minuten hade Gais chansen att replikera även de genom en straff.

Men Wandersons svaga säsong visade sig genom en oerhört svag straff som Dahlin både räddade och tog sin egen retur.
Därefter kunde Pontus Jansson göra sitt första allsvenska mål genom att forcera in bollen vid vänstra stolpen.

Malmö var förtjänta av segern men den satt långt inne.
För Gais ser det allt mörkare ut. De har hela sex poäng upp till Gefle på kvalplatsen och det kommer inte bli något lätt jobb den som kommer ta över tränarsysslan att rädda kvar klubben i allsvenskan.