Jeffrey Aubynn spelade både fram och gjorde ett mål för Gais mot Åtvid.
1 av 5
Jeffrey Aubynn spelade både fram och gjorde ett mål för Gais mot Åtvid. - Foto: Scanpix
Men nye tränare Jan Mak har en del att tänka på.
2 av 5
Men nye tränare Jan Mak har en del att tänka på. - Foto: Scanpix
Peter Ijeh höll sig framme på Aubynns hörna och gjorde 1-1-målet.
3 av 5
Peter Ijeh höll sig framme på Aubynns hörna och gjorde 1-1-målet. - Foto: Scanpix
Kanske är det anfallaren som ska skjuta kvar Gais i allsvenskan?
4 av 5
Kanske är det anfallaren som ska skjuta kvar Gais i allsvenskan? - Foto: Scanpix
Magnus Erikssons fina form håller i sig, i dag gjorde han två nya mål.
5 av 5
Magnus Erikssons fina form håller i sig, i dag gjorde han två nya mål. - Foto: Scanpix

Veteranerna räddade Maks debut

Jan Mak fick en tuff start i första matchen som Gaistränare. Men åldringarna Aubynn och Ijeh fixade till slut en poäng.

Bottenstriden
12. Kalmar FF 17,19-23. 20 13. Syrianska FC 18,17-27. 20 - - - 14. Gefle 17,14-25. 16 - - - 15. Gais 19,18-28. 12 16. Örebro 17,16-28. 11 Lördagens andra match Syrianska - Gefle: 1-0.

GÖTEBORG. Trots ett namnstarkt lag med Wanderson i spetsen ligger Gais fast förankrat i botten. Ett faktum som blev för mycket för Alexander Axén som sa upp sig med omedelbar verkan. I dag spelade "Makrillarna" sin första match under nye tränaren Jan Mak och det gick... sådär.

Magnus Eriksson dominerade

Åtvidaberg visade i den första halvleken att vårens framgånger inte var någon slump. Gais var utspelade och fick vara nöjda med att det bara stod 1-0 i paus.

Till den andra halveken agerade Mak och kastade in Peter Ijeh - ett lyckat drag skulle det visa sig. Det var nämligen den gamle skyttenkungen som nickade in 1-1 på Jeffrey Aubynns hörna.

Men bortalaget trummade på och återigen var det den gamle gnagaren Magnus Eriksson som målade.

Om matchen hade slutat 1-2 hade det varit ett rättvist resultat - men det gjorde den inte.

I den 82-minuten lyckades Gais få en straff och Aubynn placerade säkert dit 2-2.

En poäng som innebär att göteborgarna knappar in på Gefle på kvalplatsen - som förlorade mot Syrianska i dag, en seger som innebär att Södertäljelaget gör ett miniryck i bottenstriden.

Gais har nu åtta poäng upp till säker mark.