Peter Ijeh skriker ut sin frustration efter Sundsvalls 2-0-mål.
Peter Ijeh skriker ut sin frustration efter Sundsvalls 2-0-mål. - Foto: Robin Nordlund/ Scanpix
Gais lyckade aldrig störa Sundsvall och är nu fast förankrade i botten.
Gais lyckade aldrig störa Sundsvall och är nu fast förankrade i botten. - Foto: Robin Nordlund/ Scanpix
Dime Jankulovski vaktade kassen och fick släppa två bollar i förlusten.
Dime Jankulovski vaktade kassen och fick släppa två bollar i förlusten. - Foto: Robin Nordlund/ Scanpix

Den MAKalösa effekten uteblir

Ny förlust för Gais. Nu närmar sig spel i superettan med stormsteg.

Syrianska tappade 2-0-ledning
Södertäljeklubben hade en fin möjlighet att rycka ifrån bottenstriden mot Åtvidaberg. Efter 34 minuter ledde man med 2-0 - men trots det blev det bara en poäng. "Bruket" både reducerade och kvitterade efter att Magnus Eriksson och Mattias Mete målat.

SUNDSVALL. Nye tränaren Jan Mak har inte fått någon lysande start på sin karriär som Gais-tränare. I dagens match lyckades hans spelare knappt skapa en enda målchans, och det var GIF Sundsvall som tog tag i taktpinnen direkt på Norrporten Arena.

Men trots att hemmalaget var överlägset dröjde 1-0-målet till den 33 minuten. Då var det Johan Eklund som höll sig framme och nickade snyggt dit ledningsmålet.

Gästerna hotade aldrig "Gifarna" och i den andra halvlek kunde Sundsvall utöka sin ledning: Daniel Sliper gjorde 2-0 efter en snygg dribblingsräd av Simon Helg på kanten.

Seger innebär att Sundsvall klättrar upp till en niondeplats med 24 poäng.

Gais i sin tur ligger fast förankrade under strecket på elva poäng, fem poäng från Gefle på kvalplatsen.