Alfred Finnbogason är klar för Heerenveen.
1 av 3
Alfred Finnbogason är klar för Heerenveen. - Foto: SCANPIX
Finnbogason är Helsingborgs främsta målskytt den här säsongen med tolv mål på 17 matcher i Allsvenskan.
2 av 3
Finnbogason är Helsingborgs främsta målskytt den här säsongen med tolv mål på 17 matcher i Allsvenskan. - Foto: BJORN LINDGREN/SCANPIX
Men nu försvinner han alltså från Helsingborg.
3 av 3
Men nu försvinner han alltså från Helsingborg. - Foto: SCANPIX

Uppgifter: HIF:s förlust – Finnbogason klar för Heerenveen

HIF:s förhandlingar dröjde – därför valde Alfred Finnbogason att skriva på för holländska Heereveen.


Alfred Finnbogason

Har gjort tolv mål på 17 matcher i Allsvenskan. Dessutom gjorde alla tre assist när Thomas Sörum gjorde hattrick mot Slask Wroclaw i Champions League-kvalet.

HELSINGBORG. När Helsingborg slog ut polska Slask Wroclaw ur Champions League-kvalet klirrade det till i klubbkassan. HIF når – oavsett förlust mot Celtic i den avgörande kvalmatchen – gruppspel i Europa och sportchefen Jesper Jansson var då nöjd över klubbens nyvunna pengar.

Då lovade Jansson att det första HIF skulle göra var att säkra upp framtiden med lånet Alfred Finnbogason och köpa upp honom från hans belgiska klubb Lokeren. 

Men så blir inte fallet. Enligt Fotbolldirekt är Finnbogason klar för Heereveen – på grund av att förhandlingarna med HIF drog ut på tiden.

– Så är det. Heerenveen har gjort klart med Finnbogason. De är överens, Jag vet att både Lokeren och Finnbogason tröttnat på att det dragit ut på tiden som det har gjort, säger en källa till nätsidan

"Vi har inte fått någon bekräftelse"

Enligt Helsingborgs Dagblad ska Lokeren först ha krävt 4,2 miljoner kronor av Helsingborg för Finnbogason men sedan dubblat summan i och med 23-åringens målsuccé i Allsvenskan. 

Helsingborg har inte bekräftat uppgifterna och de ger inte upp hoppet för att signa islänningen.

– Inte förrän allt är klart, det vill säga förrän vi får reda på att han antigen ska återgå till Lokeren eller eventuellt är klar för en annan klubb. Det är en bekräftelse vi ännu inte fått, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg till tidningen.

Med tolv mål på 17 matcher har Finnbogason varit Helsingborgs främsta målskytt den här säsongen i Allsvenskan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.