Labinot Harbuzi kommer att spela för Syrianska säsongen ut.
1 av 3
Labinot Harbuzi kommer att spela för Syrianska säsongen ut. - Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån
Den förre Malmö FF-spelare kommer närmast från den turkiska ligan men har varit klubblös i över fyra månader.
2 av 3
Den förre Malmö FF-spelare kommer närmast från den turkiska ligan men har varit klubblös i över fyra månader. - Foto: SCANPIX
26-åringen var bland annat med och spelade för Sverige framgångsrika U21-lag under hemma-EM 2009.
3 av 3
26-åringen var bland annat med och spelade för Sverige framgångsrika U21-lag under hemma-EM 2009. - Foto: SCANPIX

Klart: Harbuzi till Syrianska

Syrianska slår till med en prestigevärvning. Förre Turkiet-proffset Labinot Harbuzi har skrivit på en kontrakt som sträcker sig säsongen ut med Södertäljeklubben.


Labinot Harbuzi

Gick som 18-åring till Feyenoord men lämnade klubben redan efter två säsonger. Därefter blev det fyra framgångsrika år i Malmö FF innan flyttlasset drog till Turkiet och Gençlerbirligi. Han avslutade sin treåriga sejour i Turkiet med att spela fem matcher i Manisaspor.

SÖDERTÄLJE. Ända sedan april har den förre Malmö FF-spelaren Labinot Harbuzi varit klubblös. 26-åringen valde då att lämna sin dåvarande klubb Manisaspor i den turkiska högstaligan. Drygt fyra månader senare har Harbuzi till slut valt klubb.

Efter att bland annat AIK har jagat mittfältaren valde 26-åringen att skriva på ett kontrakt med den allsvenska konkurrenten Syrianska. Kontraktet löper säsongen ut och Syrianska är nöjda över sitt nya tillskott i klubben.

– Vi får in en etablerad spelare med fin teknik och en massa rutin och erfarenhet i bagaget. Han är bra skolad och passar in i vårt sätt att spela. Han kommer att ge oss andra möjligheter och ytterligare en dimension i vårt anfallsspel. Vi är väldigt nöjda med att knutit till oss honom, säger klubbens ordförande Andreas Temiz till den officiella hemsidan.

Temiz berättar att gårdagens förhandlingar med den förre U21-landslagsstjärnan gick snabbare än vad han hade vågat hoppats på.

– Jag var på väg att träffa Labinot när nyheten nådde media, då var tanken att vi skulle träffas och diskutera vårt intresse. Mötet mynnade istället ut i en kontraktskrivning under kvällen och bägge parter blev nöjda med mötets utgång, säger han

Harbuzi kan debutera redan i Syrianska bortamatch mot Mjällby nästa måndag.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!