Erton Fejzullahu fortsätter göra succé i Djurgårdströjan.
Erton Fejzullahu fortsätter göra succé i Djurgårdströjan. - Foto: Scanpix
Anfallaren gjorde tre nya mål för DIF i dag. Totalt har han gjort sex stycken på tre matcher. - Foto: Niklas Larsson/Bildbyran
Bara 7000 personer såg matchen mot HElsingborg - men så spelades matchen på Råsunda. - Foto: Niklas Larsson/Bildbyran
Helsingborg stod upp bra i den första halvleken, men kroknade i slutet.
Helsingborg stod upp bra i den första halvleken, men kroknade i slutet. - Foto: Niklas Larsson/Bildbyran

Fejzullahus hattrick sänkte Helsingborg

Erton Fejzullahus fina facit fortsätter. Mot Helsingborg gjorde han tre nya mål, när DIF slog skåningarna.

Djurgården - Helsingborg 3 - 1

Mål: 1-0 Fejzullahu (6), 1-1 Djurdjic (25), 2-1 Fejzullahu (31), 3-1 Fejzullahu (79)

Djurgården: Höie - P.Gustafsson, Toivio, Bergström, Dahlen - Hämäläinen, Tibbling (78 Chibsah), Sjölund, Nymann (90 Sparrdal Mantilla) - Keene, Fejzullahu (89 Hellquist)

Helsingborg: Pä.Hansson - Krafth (63 Bouaouzan), Sadiku, Baffo, Uronen - Nordmark (53 A.Bedoya), A.Gashi, M.Mahlangu, C.Andersson - Sörum (83 A.Santos), Djurdjic

Publik: 7 363

SOLNA. Efter sex minuter gjorde Erton Fejzullahu 1-0 mot Helsingborg på Råsunda. Nikola Djurdjic kvitterade i den 25 minuten med ett välplacerat vänsterskott.

Men det räckte inte för ett tröttkört Helsingborg, som såg ut att ha matchen mot Celtic i benen.

Blåränderna hade nämligen en glödhett Fejzullahu som gjorde två mål till. I den 31 minuten satte han ett långskott och tio minuter från slutet punkterade han matchen efter att James Keene spelat fram honom.

– Det känns kul att få göra mål. Det känns bra, jag är i bra form och det flyter på, sa han till Canal Plus i pausen.

Nyförvärvet har nu gjort sex mål på tre matcher för Djurgården, som köpte anfallaren från NEC Nijmegen för cirka tio miljoner.

I och med segern klättrar Djurgården i tabellen. Blåränderna ligger numera sexa och har spelat femton raka matcher utan att förlora.