Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Klart: Ranégie till Udinese

- 31/08/2012, 18:06 -
Färdigjublat i MFF-tröjan. Ranégie har skrivit på ett femårskontrakt med Udinese och blir lagkamrat...
1 av 2

Färdigjublat i MFF-tröjan. Ranégie har skrivit på ett femårskontrakt med Udinese och blir lagkamrat...

Andreas Hillergren/Scanpix

... med den italienske landslagsstjärnan Antonio Di Natale.
2 av 2

... med den italienske landslagsstjärnan Antonio Di Natale.

AP/SCANPIX

Målspottaren lämnar Malmö och blir lagkamrat med Antonio Di Natale i Udinese.

UDINESE/MALMÖ. Det ryktades om övergången redan under torsdagen. Nu är det klart att Malmö FF tappar stjärnanfallaren Mathias Ranégie till Udinese. 

Där blir han lagkamrat och konkurrent tlll den italienske landslagsmannen Antonio Di Natale. Den före detta Häckenspelaren har varit glödhet för Malmö den här säsongen och gjort tio mål på nitton matcher. Nu ska 28-åringen näta för "Bianconeri" tills han fyller 33 - Ranégie har nämligen skrivit på ett femårskontrakt enligt Udineses hemsida .

"Väldigt svårt att tacka nej"

Hur mycket MFF har fått för Ranégie är oklart, men det var tillräckligt bra för att Skånelaget skulle släppa anfallaren.

- När vi får ett bud i den klassen på en spelare som befinner sig där Mathias gör i karriären, då är det väldigt svårt att tacka nej, menar MFFs sportchef Per Ågren. Spelar du i MFF är du under konstant bevakning och vi får förfrågningar hela tiden. Den här gången valde vi att acceptera när vi summerade ihop det. Det är en bra chans för Mathias och vi gör en bra affär i ett skede där vi redan fyllt på med en anfallare, säger Ågren till klubbens hemsida.

Sedan tidigare har de värvat Tokelo Rantie som gjorde mål i sin debut mot Sundsvall.