Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brasse ska ersätta Magnus Eriksson

- 31/08/2012, 20:20 -
Åtvidaberg har hittat Magnus Erikssons ersättare: Diego Pelices da Silva.

Åtvidaberg har hittat Magnus Erikssons ersättare: Diego Pelices da Silva.

Stefan Jerrevang/Scanpix

Åtvidaberg har värvat anfallaren Diego Pelices da Silva som ersättare för skyttekungen Magnus Eriksson.

ÅTVIDABERG. I förra veckan blev skyttekungen Magnus Eriksson klar för Gent. Nu tar Diego Pelices da Silva hans plats under hösten. 
- Han har en spelstil som är lik Magnus men med ett litet lägre utgångsläge i en så kallad ”tiaroll”, säger Åtvidabergs sportgrupp till klubbens hemsida.

Den 29-årige brasilianaren spelade senast i bahrainska Muharraq Club och har även spelat fyra säsonger i Ålesund. Totalt gjorde han 15 mål under sina fyra säsonger i Tippeligaen, som han lämnade 2010.

- Vi har ett antal personer som scoutar spelare i nära samarbete med ÅFF och i samband med att Magnus Eriksson såldes till Belgien intensifierades arbetet med att anskaffa en ersättare i truppen. Vi har gjort undersökningar på nära håll men även med tränare och spelare som varit nära honom. Vi har därmed fastnat för Diego som vi tycker är rätt spelartyp för att ersätta i höst, säger Åtvidabergs sportgrupp.