Waris Majeed & Co hade lekstuga mot Åtvidaberg.
1 av 3
Waris Majeed & Co hade lekstuga mot Åtvidaberg. - Foto: Bildbyrån
Häcken jublar över ännu ett mål.
2 av 3
Häcken jublar över ännu ett mål. - Foto: Daniel Stiller / Bildbyran
Waris Majeed leder skytteligan överlägset med sina 17 mål.
3 av 3
Waris Majeed leder skytteligan överlägset med sina 17 mål. - Foto: Bildbyrån

Häckens superduo lekte med "Åtvid"

Rene Makondele och Waris Majeed gjorde två mål var när Åtvidaberg kördes över på Rambergsvallen.


Häcken - Åtvidaberg 5 - 2

Mål: 1-0 Makondele (37), 1-1 Abubakari (50), 5-2 M.Mete (90+1), 2-1 Waris (58), 3-1 Mohammed (64), 4-1 Makondele (70), 5-1 Waris (82) 

Publik: 3 407

Domare: Martin Strömbergsson

GÖTEBORG. Det var jämnt i en knapp timme. Sedan la Rene Makondele och Waris Majeed in en extra växel och ryckte i från Åtvid. I den 58:e minuten satte Waris Majeed 2-1 sedan han kommit fri med Åtvidabergs målvakt. Sex minuter gjorde succéförvärvet Nasiru Mohammed 3-1 på en läcker klack. 

Efter det var det inte frågan om Häcken skulle vinna utan med hur mycket. Till slut blev det 5-2 efter att Makondele stött in 4-1 och Majeed gjort 5-1.

På stopptid reducerade Åtvidaberg genom Mattias Mete. Men det hjälpte inte , utan det här var Häcken och superduon Makondele/Majeeds match.

Nu har Waris Majeed gjort hela sjutton mål och Rene Makondele elva . En duo som kan bli guld värd för Häcken som klättrar upp på en andraplats i och med segern över Åtvidaberg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.