En IFK Göteborg-supporter har ledsnat rejält efter klubbens fiaskoartade säsong. På Blocket skänkte han, under signaturen "Håkan Mildsås", bort lagets fem nyförvärv...
1 av 6
En IFK Göteborg-supporter har ledsnat rejält efter klubbens fiaskoartade säsong. På Blocket skänkte han, under signaturen "Håkan Mildsås", bort lagets fem nyförvärv... - Foto: Faksimil / Blocket.se
...Däribland målvakten John Alvbåge, med varningen "OBS, skadade smstummar".
2 av 6
...Däribland målvakten John Alvbåge, med varningen "OBS, skadade smstummar". - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Brassen Daniel Sobralense...
3 av 6
Brassen Daniel Sobralense... - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
...norrmannen Kjetil Waehler...
4 av 6
...norrmannen Kjetil Waehler... - Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
...Nordin Gerzic...
5 av 6
...Nordin Gerzic... - Foto: Patric Söderström / SCANPIX
...Och Pontus Farnerud var övriga fyra spelare som skänktes bort.
6 av 6
...Och Pontus Farnerud var övriga fyra spelare som skänktes bort. - Foto: Patric Söderström / SCANPIX

Supporterkupp efter IFK:s svaga säsong - skänker bort nyförvärven

IFK Göteborgs fiaskosäsong får fansen att agera. En supporter har valt att lufta sitt missnöje på ett annorlunda sätt.


Nyförvärvens facit

John Alvbåge, 14 matcher

Kjetil Waehler, 15 matcher, inga mål

Pontus Farnerud, 20 matcher, 3 mål

Nordin Gerzic, 17 matcher, inga mål

Daniel Sobralense, 12 matcher, 4 mål

IFK Göteborgs säsong är allt annat än vad både klubben och dess supportrar hoppats på. Nu har en supporter, under signaturen "Håkan Mildsås", valt att skänka bort lagets fem nyförvärv på säljsajten blocket. Det handlar om målvakten John Alvbåge, försvararen Kjetil Waehler, mittfältarna Nordin Gerzic och Pontus Farnerud samt anfallaren Daniel Sobralense.

- Jag tänkte "haha, vad roligt". Galghumor är också humor. Det är inte direkt första gången en spelare lagts ut på blocket, säger John Alvbåge till Nyheter24.

I annonsen skänks de fem spelarna bort, med motiveringen "efter en sämre säsong säljer/ger vi bort en del accessoarer på Kamratgården". Supportern som ligger bakom, och som inte vill gå ut med namn, menar att det handlar om ett annorlunda sätt att ventilera sitt missnöje.

- Många IFK-supportrar visar missnöje på ett mer aggressivt sätt på nätet. Jag valde ett mer komiskt sätt, jag ser det som en plojgrej, säger han till Nyheter24.

Tidsfristen för att kunna skänka bort spelarna var satt till den 31:a augusti. Inga klubbar nappade på det generösa erbjudandet.

- Tyvärr var det ingen som ringde. Det hade varit roligt om någon storklubb ringt, säger supportern, som la upp annonsen under signaturen Håkan Mildsås.

Under lördagens förmiddagsträning konfronterades IFK Göteborgs lag av arga supportrar som ville ha svar på vad som ska göras åt den usla insatsen. Laget, som kallats "Real" Göteborg för sina prestigevärvningar, ligger på en blygsam elfte plats med blott 24 inspelade poäng på 20 matcher.

På söndag ställs ett pressat "Blåvitt" mot GIF Sundsvall på Norrporten Arena, avspark 17.30.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!