Mohammed Bangura slog till två gånger i matchen mot Sundsvall.
Mohammed Bangura slog till två gånger i matchen mot Sundsvall. - Foto: Scanpix
23-åringen från Sierra Leone blev matchvinnare.
23-åringen från Sierra Leone blev matchvinnare. - Foto: Scanpix

BANG-ura håller AIK kvar i guldstriden

Bangura gånger två och en perfekt klack, så lyder AIK:s receptet för att vinna över Sundsvall. Fem mål blev det totalt lagen emellan, och vilka fantastiska mål det var.

Sundsvall - AIK: 2-3 (1-1)

0 - 1 M. Bangura (18)

1 - 1 A. Skulason (32)

2 - 1 E. Forsberg (49)

2 - 2 M. Bangura (71)

2 - 3 V. Lundberg (75)

SUNDSVALL. AIK var piskade att vinna mot Sundsvall för att hänga med i guldstriden. Och det började bra, oförtjänt, men bra då Mohamed Bangura fick bollen i straffområdet och ganska enkelt kunde göra 1-0 till AIK på lagets första chans. I övrigt var det väldigt mycket Sundsvall i första halvleken. I den 32 minuten fick Ari Skulason bollen strax utanför straffområdet och drog till med en drömträff som seglade in bakom en chanslös Ivan Turina.

Även nästa mål för Sundsvall var en delikatess, Emil Forsberg fick bollen mitt i straffområdet där han visade bländade teknik som fick AIK:s mittbackar att luras upp på läktaren. 2-1 var ett faktum och det såg väldigt mörkt ut för AIK:s framtid i guldstriden.

Lundberg i centrum

Men AIK reste sig, och med besked. Mohamed Bangura dundrade in kvitteringsmålet efter förarbete av AIK:s bästa spelare Victor Lundberg. Avgörandet kom från Lundberg själv som stod fel i straffområdet efter ett inlägg. Fel på så sätt att det inte gick att skjuta in den, Lundberg fick välja det alternativa avslutet och helt enkelt klacka in den.

– Det går ju inte att skjuta där, säger Lundberg om målet till C more efter matchen.