Daniel Andersson tror att MFF måste vinna alla de resterande matcherna i allsvenskan.
1 av 4
Daniel Andersson tror att MFF måste vinna alla de resterande matcherna i allsvenskan. - Foto: Bildbyrån / Nils Jakobsson
Själv dras han med en skada men hoppas kunna vara tillbaka till guldstriden.
2 av 4
Själv dras han med en skada men hoppas kunna vara tillbaka till guldstriden. - Foto: Bildbyrån / Nils Jakobsson
"Elfsborg har en liten fördel men vi ska göra allt för att komma ikapp", säger han.
3 av 4
"Elfsborg har en liten fördel men vi ska göra allt för att komma ikapp", säger han. - Foto: Bildbyrån / Nils Jakobsson
"Elfsborg har råd med ett misstag, det har inte vi", säger 35-åringen.
4 av 4
"Elfsborg har råd med ett misstag, det har inte vi", säger 35-åringen. - Foto: SCANPIX

MFF-veteranen: Så ska vi ta guld

Med tre poäng bakom serieledande Elfsborg måste Malmö FF vinna sina fyra resterande matcher i allsvenskan. Det tror lagkaptenen och den assisterande tränaren Daniel Andersson: "Det kommer nog krävas full pott."


MFF:s återstående matcher

21 oktober: Kalmar FF–Malmö FF

26 oktober: Malmö FF–Djurgårdens IF

1 november: Malmö FF–Örebro SK

4 november: AIK–Malmö FF

MALMÖ. Efter ett minst sagt minnesvärt landslagsuppehåll drar allsvenskan och den rekordjämna guldstriden igång igen på lördag. Elfsborg ligger i förarsätet i tabellen med två poäng före Häcken, tre poäng före Malmö FF och fem poäng före AIK som inte ens tror på en serieseger längre.

Före detta landslagsspelaren och MFF-spelaren Daniel Andersson tror och hoppas på att malmöiterna kan ro hem seriesegern.

– Det är klart vi är med i guldstriden. Vi är ju bara tre poäng efter, säger han till Nyheter24.

Men han tror att MFF måste vinna alla de fyra resterande matcherna för att laget ska få lyfta Lennart Johanssons-pokal den fjärde november.

– Jag tror nog att det kommer att krävas full pott. Men man vet aldrig. Men om vi tappar två poäng krävs det två poängtapp för Elfsborg för att vi ska ta oss förbi. Det kommer förmodligen krävas full pott, säger han.

Kikar ni i MFF mycket på hur det går för de andra lagen?

– Det är klart att man följer de andra lagen. I och med att vi inte har saken i egna händer är vi beroende av hur det går för dem andra. 

Just Elfsborg tror 35-åringen kan bli en hård nöt att knäcka i guldstriden. Det som talar för MFF som slutsegrar tror han är lagets gryende form innan landslagsuppehållet.

– Elfsborg har en liten fördel men vi ska göra allt för att komma ikapp. Vi har varit i väldigt bra form men vi kan inte råda över vad Elfsborg gör. De har råd med ett snedsteg, det har inte vi.

Den 74 landskamper meriterade Bjärredsonen lägger störst fokus vid konkurrenten Elfsborg och nämner inte Häcken och AIK särskilt mycket, även om han säger att även Solnaklubben "är med och lurar i vassen". Men störst vikt lägger han vid MFF:s avslutning i allsvenskan.

– Jag hoppas vi ska kunna avsluta bra och nu först är det en tuff bortamatch mot Kalmar som väntar. Det gäller att vinna där för att vi ska kunna hänga med, säger han.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.