Fredag 30 Jul
Stockholm

ÖSK-stjärnan inte förvånad över nedflyttningen

Tobias Grahn såg Örebros nedflyttning komma.
1 av 4
Tobias Grahn såg Örebros nedflyttning komma. Foto: SCANPIX
"Det var inte så himla oväntat."
2 av 4
"Det var inte så himla oväntat.". Foto: Stefan Jerrevang/SCANPIX
32-åringen låter sig dock inte nedslås av degraderingen: "Livet går vidare."
3 av 4
32-åringen låter sig dock inte nedslås av degraderingen: "Livet går vidare.". Foto: Robin Nordlund / SCANPIX
Han har en klausul i kontraktet som gör att han kan bryta det vid en nedflyttning – men han vill inte kommentera om sin framtid än: "Det hade varit rätt osmakligt av mig."
4 av 4
Han har en klausul i kontraktet som gör att han kan bryta det vid en nedflyttning – men han vill inte kommentera om sin framtid än: "Det hade varit rätt osmakligt av mig.". Foto: Conny Sillén / SCANPIX

Det var inte många som tippade att Örebro skulle åka ur årets allsvenska – men efter söndagens oavgjorda resultat mot Helsingborg var degraderingen klar. En spelare som inte är förvånad är lagets stora stjärna Tobias Grahn: "Fanns en stor risk att det skulle sluta så här."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ÖREBRO. Inför årets allsvenska hade Örebro 27 nya spelare på två säsonger. En brist på kontinuitet som lagets dåvarande nyförvärv Tobias Grahn beklagade sig över.

Men att Örebro skulle åka ur allsvenskan 2012 var det nog få som kunde gissa. Nyheter24 bland annat, tippade laget på 13:e plats. Men för Grahn kom det inte som någon överraskning.

– Det beror på i vilken värld man lever, säger han till Nyheter24 och fortsätter.

– Förra säsongen var ÖSK tre poäng från nedflyttning och fem spelare lämnade under vintern. Det måste väl ringa några varningsklockor där. Jag tänker inte sitta och säga att vi skulle ha varit ett topplag. Det har vi inte spelarmaterialet för. Det fanns nog en stor risk att det skulle sluta så här.

"Var inte så himla oväntat"

Det var efter 1–1-matchen i söndags som Örebro blev klara för nedflyttning – men 32-åringen har känt att säsongen har varit körd ett tag nu.

– Det var inte så himla oväntat. Vi har kört i några veckors tid nu där vi var tvungna att vinna alla matcher medan de andra var tvungna att förlora alla sin matcher.

Grahn tror att Örebro hade kunnat göra saker och ting bättre den här säsongen men känner också att laget har haft otur. 

– Det är klart att det har varit en turbulent säsong men tränarbyten och vi har haft lite resultat emot oss i slutet av matcherna. Men så är det ju för alla lag.

"Vår tur den här gången"

Mittfältaren är besviken över nedflyttningen men låter sig inte nedslås av den.

–  Den här gången var det våran tur men livet går vidare.

Enligt tidigare uppgifter har Grahn redan sålt huset i Örebro och har en klausul som river kontraktet om laget åker ner till superettan. Men det vill han inte kommentera.

– Det hade varit rätt osmakligt av mig med några matcher kvar och prata om det.

Men han vet själv redan var hans fotbollskarriär bär av.

– Ja, jag är ganska klar över vad jag ska göra.

Du planerar inte att lägga skorna på hyllan då?

– Jag kommer inte kommentera det, säger han efter en lång konstpaus.

Kommentera
Kopiera länk
Dela