Hannover fick jubla framför de många tillresta tyska supportrarna. - Foto: Bildbyrån
Djurdjic deppar efter ännu en missad målchans.
7 av 7
Djurdjic deppar efter ännu en missad målchans. - Foto: Bildbyrån

HIF:s Europadröm krossad - på stopptid

Stopptiden blev helt galen på Olympia på torsdagen. Först kvitterade Alvaro Santos - sedan avgjorde Hannovers Didier Ya Konan.

Helsingborgs IF-Hannover 96 1-2 (0-1)

Målen: 0-1 (12) Mame Diouf, 1-1 (91) Alvaro Santos, 1-2 (93) Didier Ya Konan.

Varningar, Helsingborg: Rachid Bouaouzan, Nikola Djurdjic.
Varningar, Hannover: Lars Stindl.

HELSINGBORG. Brassen Alvaro Santos blev stor frälsare på Olympia på torsdagskvällen. Trodde alla. På stopptid tråcklade han in 1-1 och de flesta antog att han räddat Helsingborgs Europaäventyr. Men i matchens allra sista minut avgjorde ivorianen Didier Ya Konan för tyska Hannover 96.

HIF hade dock först inte mycket att sätta till i matchen. Det tog mindre än en minut innan tyskarna skaffat sig sin första farliga målchans. Norrmannen Mohammed Abdellaoue nickade tätt över på ett inlägg.

Det dröjde i stället till den tolfte minuten innan senegalesen Mame Diouf, med förflutet i Manchester United, satte 1-0 på hörna. Den betydligt mindre Ardian Gashi lyckades inte stå emot i luftrummet.

Djurdjic missade chans efter chans

I början av andra halvleken hade Diouf en jättechans att utöka ledningen men Pär Hansson petade bort bollen när han kom fri. Szabolcs Huszti skulle bara lägga in returen, men då var landslagsmålvakten där med en fot och räddade sitt HIF.

Nikola Djurdjic hade ett grymt läge i andra halvleken efter en fin löpning från David Accam. Men en Hannover-back stod i vägen liksom målvakten Ron-Robert Zieler. Serben var målsumpare nummer ett den här kvällen och borde ha gjort minst ett mål.