Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hamad: "Vi är större än Elfsborg och Häcken"

- 01/11/2012, 17:16 -
MFF:s vinnarkultur ska ta de till guldet tror Jiloan Hamad.
1 av 4

MFF:s vinnarkultur ska ta de till guldet tror Jiloan Hamad.

Andreas Hillergren/SCANPIX

"Vi har historiken, vi har publiken, vi har vinnarkulturen och vi är en storklubb."
2 av 4

"Vi har historiken, vi har publiken, vi har vinnarkulturen och vi är en storklubb."

Andreas Hillergren / SCANPIX SWEDEN

"Visst har vi en fördel", säger Hamad om MFF:s historia.
3 av 4

"Visst har vi en fördel", säger Hamad om MFF:s historia.

Andreas Hillergren/SCANPIX

"Det är mot AIK det avgörs."
4 av 4

"Det är mot AIK det avgörs."

SCANPIX SWEDEN

"Vi är MFF. Vi är starka. Vi är större än de." MFF-stjärnan Jiloan Hamad skräder inte med orden när han jämför Malmö FF med de andra klubbarna i guldstriden – även om han vill lägga favorittrycket på Elfsborg.

MALMÖ. Med 16 SM-guld har Malmö FF bara IFK Göteborg framför sig i antalet vunna SM-guld. Den främsta konkurrenten Elfsborg har bara tagit fem guld och trean Häcken har aldrig fått lyfta SM-bucklan. Enligt MFF:s storstjärna Jiloan Hamad kan historiken mycket väl avgöra allsvenskan.

– När jag satt hemma och tittade på Häcken, som har hyllats så mycket den här säsongen, och deras förlust mot Kalmar tänkte jag det: "Vi är MFF! Vi är starka. Vi är större än de.", säger Hamad till Nyheter24 och fortsätter:

– De är inte i närheten av oss. Vi har historiken, vi har publiken, vi har vinnarkulturen och vi är en storklubb.

"Vi har en fördel"

22-åringen tycker att MFF tjänar på att ha ett stort prisskåp med en stor tradition.

– Visst har vi en fördel. Fotboll sitter mycket mentalt. Pressen i MFF är enorm, men när man lär sig att leva i den här atmosfären, blir man bara starkare.

Malmö leder allsvenskan på samma målskillnad som Elfsborg men med fler gjorda mål. Jiloan Hamad ser, trots serieledningen, Elfsborg som favoriter till guldet.

– Elfsborg har ändå favorittrycket på sig. De har ganska enkla matcher kvar om man säger så, säger han och syftar på mötena med Mjällby och Åtvidaberg. 

"Det är mot AIK det avgörs"

Malmö möter i kväll redan nedflyttade Örebro och avslutar sedan med den tuffa bortamatchen mot AIK – den sista allsvenska matchen som spelas på Råsunda.

– Det är mot AIK det gäller. Det är där det ska avgöras, säger 22-åringen som påpekar att det är viktigt att ta en match i taget, men också fokusera på stormatchen mot AIK.

– Hade det varit två-tre år sedan hade jag sagt att jag mest tänkte på den matchen. Men nu känner jag bara att det är bra att ha den matchen i bakhuvudet. Att tänka på den då och då. Det är ett bra sätt att förbereda sig på.

Black Armys ordförande sa under onsdagen att han inte tänker låta MFF och deras fans fira ett eventuellt guld på Råsundas gräs

Vad känner du om det här?

– Ärligt talat så bryr jag mig inte så mycket om var vi firar. Det spelar ingen roll om vi firar på Råsunda eller åker hem och firar i Malmö. Jag läste om det där och jag förstår båda parterna.

Du har ingen uppmaning till era fans inför den matchen?

– Jag litar på våra supportrar. Jag vill inte säga att si eller så är rätt eller fel.