Dinko Felic har motbevisat alla tvivlare i årets allsvenska.
1 av 5
Dinko Felic har motbevisat alla tvivlare i årets allsvenska. - Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
Den store forwarden har en stor del i att Syrianska ser ut att klara sig kvar utan kvalspel i högsta serien.
2 av 5
Den store forwarden har en stor del i att Syrianska ser ut att klara sig kvar utan kvalspel i högsta serien. - Foto: JONAS EKSTR֖MER / SCANPIX
Felic har med en match kvar gjort sju mål – en femtedel av klubbens 34 mål i Allsvenskan.
3 av 5
Felic har med en match kvar gjort sju mål – en femtedel av klubbens 34 mål i Allsvenskan. - Foto: ERIK MŅRTENSSON / SCANPIX
Felic passar på att hylla Sharbel Touma: "Han har varit vår bäste spelare".
4 av 5
Felic passar på att hylla Sharbel Touma: "Han har varit vår bäste spelare". - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Även "Lolo" Chanko hyllas av norrmannen: "En spelare med mycket rutin som hjälper både mig och andra i laget".
5 av 5
Även "Lolo" Chanko hyllas av norrmannen: "En spelare med mycket rutin som hjälper både mig och andra i laget". - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

Han är Allsvenskans mest underskattade

Ifrågasatt och nederlagstippad inför säsongen. Syrianskas Dinko Felic motbevisade tvivlarna och är "årets mest underskattade" enligt Nyheter24.


Tre snabba till Felic

Vilka vinner Allsvenskan?

– Oj, hm. Då får jag säga Elfsborg.

Vem är årets bästa spelare?

– Waris Majeed.

Vilka vinner Allsvenskan 2013?

– Det var en bra fråga, hehe. Jag säger Malmö.

SÖDERTÄLJE. Han var ett av alla frågetecken i ett Syrianska som sågs som ett bottengäng. Men Dinko Felic har istället övertygat på topp och är en av anledningarna till att klubben ser ut att klara sig kvar i högsta serien – utan att behöva kvala. Nu har Nyheter24 utsett den store norrmannen till årets mest underskattade spelare.

– Det är väl positivt, haha, säger Felic när Nyheter24 når honom för att berätta om utnämningen.

Med bara två mål under 2011 sågs den store forwarden som ett frågetecken inför denna säsong. Istället har han med sju mål och fyra assist haft en avgörande roll i att Syrianska ser ut att klara sig kvar i Allsvenskan. Trots målframgångarna är Felic själv kluven till hur säsongen utvecklat sig.

– Det har varit mycket upp och ner, en ojämn säsong för min del. Jag har ju gjort ganska många poäng jämfört med förra säsongen. Men förra året var mer jämnt spelmässigt tycker jag, säger han, och fortsätter:

– Att jag gjort fler mål beror främst på att vi spelar mer som ett lag och jag har fått en tydligare roll. Jag har varit en uttalad boxspelare och tagit löpningar i rätt lägen. Förra säsongen var jag mer allround och spelade lite överallt på planen.

Du är ju en ganska mångsidig spelare som spelat allt från mittback till anfallare. Hur kommer det sig?

– När jag var yngre så var jag mittfältare fram till jag var 19-20 år. Efter det blev jag omskolad till forward. Det är främst därför jag kan spela lite överallt.

Den store forwarden passar även på att hylla Sharbel Touma och Louay "Lolo" Chanko.

– Båda två är spelare med mycket rutin som vet vad som krävs, de hjälper både mig och de andra i laget. Sharbel har varit vår bäste spelare de senaste matcherna, han är en mycket skicklig spelare.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!