Daniel Sjölund har med all sannolikhet gjort sin sista match i Djurgårdströjan.
1 av 5
Daniel Sjölund har med all sannolikhet gjort sin sista match i Djurgårdströjan. - Foto: Björn Tilly/Bildbyrån
"Dajas" flickvän Johanna Karlsson avslöjade att han inte får ett nytt kontrakt i Djurgården.
2 av 5
"Dajas" flickvän Johanna Karlsson avslöjade att han inte får ett nytt kontrakt i Djurgården. - Foto: Faksimil/ensmaksak.com
29-åringen själv vill fortsätta i klubben.
3 av 5
29-åringen själv vill fortsätta i klubben. - Foto: LENNART MÅNSSON/BILDBYRÅN
Men när kontraktet går ut i december slutar hans tid i klubben.
4 av 5
Men när kontraktet går ut i december slutar hans tid i klubben. - Foto: NIKLAS LARSSON/BILDBYRÅN
Totalt har Sjölund gjort 27 mål och 30 assist på 205 matcher.
5 av 5
Totalt har Sjölund gjort 27 mål och 30 assist på 205 matcher. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson

Flickvännen avslöjar: "Bye bye Djurgården"

Tio säsonger och en av Djurgårdens största trotjänare någonsin lämnar klubben. Daniel Sjölunds sambo avslöjar på sin blogg att klubben inte vill förnya kontraktet med finnen: "Djurgården har sagt sitt."


Daniel Sjölunds karriär i Dif

På 205 matcher har 29-åringen gjort 27 mål och 30 assist i Djurgårdströjan. Han har hunnit med att ta två allsvenska guld och vunnit svenska cupen två gånger med klubben.

2005 vann han dessutom priset för årets mål i allsvenskan

STOCKHOLM. Med fler spelade matcher än Stefan Rehn har Daniel "Daja" Sjölund blivit en legendar i Djurgården. Trots en skadedrabbad karriär har han sedan han kom till klubben 2003 hunnit med att tagit två SM-guld med klubben och spelat över 200 matcher. 

Men nu är det slut på det. Djurgården vill inte förlänga kontraktet med det före detta ungdomsproffset i Liverpool. Det avslöjar hans sambo Johanna Karlsson på sin blogg.

– Kontraktet löper ut i december och Djurgården har sagt sitt. Efter tystnaden lyder beskedet att Djurgården känner sig klara med Daja, efter 10 år. Daniel själv hade gärna haft möjligheten att stanna kvar men nu blickar vi framåt. Det är dags för något nytt, skriver hon i bloggen

"Klubben ligger utanför Sverige och Finland"

I grannlandet Finland har 29-åringen ryktats vara på väg till HJK Helsingfors som tränas av förre Örebrotränaren Sixten Boström. Sjölund bekräftar att de har haft kontakt men berättar också att det enda konkreta kontraktsförslaget som han har erbjudits varken kommer från Sverige eller Finland.

– Jag ser mig om efter andra alternativ, vi får se vad det blir. Min agent och klubben har börjat diskutera kontrakt. Klubben ligger utanför Sverige och Finland, säger han till tidningen Nya Åland.

"Dum om jag stänger några dörrar"

Skulle han återvända ham vill han dessutom helst hem till moderklubben IFK Mariehamn på Åland. Något som inte ter sig alltför osannolikt då både han och hans sambo är ålänningar.

– Jag har alltid sagt att när jag väl bestämmer mig för att flytta hem är det IFK som gäller. Men samtidigt skulle jag vara dum om jag stänger några dörrar överhuvudtaget. Jag kommer att se på alla möjligheter under den här perioden och sedan får vi se vilket som är det bästa. Min säsong är över, nu får jag fundera på framtiden, säger han till tidningen.

Nu återstår det att se vad Djurgårdens fans tycker om att förlora en av sina största trotjänare någonsin.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/