Johansson: "I Sverige är det Djurgården som gäller"

- 18/11/2012, 22:44 -
Andreas Johansson kan komma att återvända till Djurgården.
1 av 4

Andreas Johansson kan komma att återvända till Djurgården.

SCANPIX SWEDEN

Han har gjort 16 landskamper för Sverige.
2 av 4

Han har gjort 16 landskamper för Sverige.

LEIF R JANSSON / SCANPIX

Efter åren i Europa lär Johansson, trots sina 34 år, bidra med en hel del till Dif.
3 av 4

Efter åren i Europa lär Johansson, trots sina 34 år, bidra med en hel del till Dif.

AP

Här i Ålborg-tröjan.
4 av 4

Här i Ålborg-tröjan.

AP

Andreas Johansson får inte förlängt kontrakt med Odense vilket betyder att han står klubblös från och med nyår. Nu öppnar han för återkomst till Djurgården.

ODENSE. Andreas Johansson kan vara på väg tillbaka till Djurgården. Efter ett antal lyckade säsonger i Ålborg bytte han klubb till Odense. Men där har det gått tyngre, fram till nu, med bara några matcher kvar att spela. 

Den danska klubben har dock valt att inte förlänga kontraktet med 34-åringen som tvingas se sig om efter nya alternativ.

– Nu är det inget måste att flytta hem, dyker det upp alternativ i andra länder får man ta ställning till det. Men i Sverige så är det däremot bara Djurgården som gäller, det har jag sagt tidigare och det står jag fast vid, säger han till Fotbolldirekt.

Kan gå ner i lön

Andreas Johansson är en av de bäst betalda spelarna i danska ligan, men han är redo att gå ner i lön om Djurgården skulle bli ett alternativ.

– Jag räknar väl med en sämre lön om det skulle bli Djurgården, det är självklart så. Men det är inte avgörande på något sätt utan det är flera faktorer som spelar in.

Den 34-åriga mittfältaren erkänner att han inte har haft hjärnkoll på Djurgården lag som det ser ut just nu, men att han håller koll på resultat och liknande på text-tv. 

Han har dock högt förtroende för Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson.

– Jag känner ju Magnus väl, vi har spelat ihop och jag har haft honom som tränare, och jag har väldigt starkt förtroende för honom och den satsning han gör.

Först: Semester

Andreas Johansson har som det ser ut just nu endast fyra matcher kvar med Odense innan semestern. Skulle det bli Djurgården igen, så är svensken redo för den tuffa och kalla försäsongsträningen i Sverige.

– Ja det är väl det stora minuset. Nej men det får man ta i så fall. Jag ska gå på semester efter danska höstsäsongen är färdigspelad i alla fall, sedan får man se, säger han till Fotbolldirekt.