"Bra att Djurgården och Bajen inte möts nästa säsong"

- 27/11/2012, 08:38
Dif tycker att det är bra att de inte möter Bajen nästa säsong.
1 av 4

Dif tycker att det är bra att de inte möter Bajen nästa säsong.

MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN

Några Bajenfans kastade bland annat bananer på djurgårdare för några veckor sedan.
2 av 4

Några Bajenfans kastade bland annat bananer på djurgårdare för några veckor sedan.

Faksimil/SCANPIX

Tele2 Arena upprör verkligen många.
3 av 4

Tele2 Arena upprör verkligen många.

Tele2 Arena

Bajen anser att Tele2 Arena är deras hemmaplan.
4 av 4

Bajen anser att Tele2 Arena är deras hemmaplan.

JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Djurgårdens flytt från Stadion till Tele2 Arena är och förblir kontroversiell. Daniel Malmgren på Djurgården tror dock att det är positivt för Stockholms-fotbollen – tids nog.

STOCKHOLM. Djurgårdens och Hammarbys fans är inte bästa vänner. Att Stockholmslagen tvingas dela arena har sedan länge varit klart. Men det har inte skett helt smärtfritt. 

En del Bajen-supportrar menar att Söderort är Bajenland och att Djurgården inte hör hemma där. I samband med att Djurgården hade visning för fansen på arenan hade ett antal Bajensupportrar klottrat utanför arenan och även bråk uppstodDaniel Malmgren, marknadsansvarig på Dif, var på plats under visningen men tycker att hela grejen är uppförstorad.

– Jag kom dit först på morgonen och såg att det var klottrat men i övrigt märkte jag ingenting. Nu såg jag inte vad som hände utanför men jag uppfattar det som att våra supportar inte såg det som hände som något större problem egentligen. Det var mer bara löjligt, säger han till Nyheter24.

Inte så kontroversiellt

Malmgren menar att flytten från Stockholms stadion till Tele2 Arena inte är så kontroversiell som Hammarbyfansen verkar tycka – även om inte ens han tyckte om idén först. 

– Från början var man lite skeptisk. Det är ingen hemlighet att vi jobbat för en egen arena. De flesta insåg när finanskrisen kom att det inte är lösbart ekonomiskt om man inte ska äventyra föreningens framtid.

"Bra att det inte sker i år"

Även fast många djurgårdare har hoppats på att stanna på Stockholms stadion så har Malmgren fått mycket positiv feedback från klubbens olika supportersektioner. Men att det lär bli en het drabbning den dagen som Djurgårdens ställs mot Hammarby – det råder det inga tvivel om.

– Som tur är händer det inte i år men det är klart att det ger lite extra krydda på det och gör det lite mer infekterat. Jag tror att det är bra att det inte sker nästa säsong.

Varför?

 Jag tror att det hade kunnat komma ut negativa grejer av det i stället för att bidra till det positiva kring arenan. Vi får en fantastisk arena som är hela Stockholms arena.

Kommer ni lyckas att få Tele2 Arena att koka?

– Den kommer att koka över snarare tror jag, säger Daniel Malmgren.

Här är ett exempel på matchen i matchen mellan Djurgårdens och Hammarbys fans under vårderbyt 2008.