Dif tycker att det är bra att de inte möter Bajen nästa säsong.
1 av 4
Dif tycker att det är bra att de inte möter Bajen nästa säsong. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Några Bajenfans kastade bland annat bananer på djurgårdare för några veckor sedan.
2 av 4
Några Bajenfans kastade bland annat bananer på djurgårdare för några veckor sedan. - Foto: Faksimil/SCANPIX
Tele2 Arena upprör verkligen många.
3 av 4
Tele2 Arena upprör verkligen många. - Foto: Tele2 Arena
Bajen anser att Tele2 Arena är deras hemmaplan.
4 av 4
Bajen anser att Tele2 Arena är deras hemmaplan. - Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

"Bra att Djurgården och Bajen inte möts nästa säsong"

Djurgårdens flytt från Stadion till Tele2 Arena är och förblir kontroversiell. Daniel Malmgren på Djurgården tror dock att det är positivt för Stockholms-fotbollen – tids nog.


Malmgren om...

...Stockholms stadion:

– Jag tycker att Stadion är världens underbaraste arena, jag har även respekt för dem som tycker att man inte ser så bra och att det inte är så roligt att sitta längst fram när det regnar.

...Tele2 Arena:

– Vi hade Friends Arena eller Tele2 Arena att välja på och Tele2 Arena är enligt mitt sätt att se på det en mycket, mycket bättre arena. Den är modern och är mer anpassad för fotboll. Den passar våra mål, det är en arena byggd för att se fotboll nära och det är bra.

...Hur Dif ska fylla den nya arenan?

– Vi vill premiera säsongskort. Vi har problemet att många grupper vill sitta tillsammans men det har inte funnits platser bredvid dem. Nu har de äntligen chansen att göra det på nya arenan. 

STOCKHOLM. Djurgårdens och Hammarbys fans är inte bästa vänner. Att Stockholmslagen tvingas dela arena har sedan länge varit klart. Men det har inte skett helt smärtfritt. 

En del Bajen-supportrar menar att Söderort är Bajenland och att Djurgården inte hör hemma där. I samband med att Djurgården hade visning för fansen på arenan hade ett antal Bajensupportrar klottrat utanför arenan och även bråk uppstodDaniel Malmgren, marknadsansvarig på Dif, var på plats under visningen men tycker att hela grejen är uppförstorad.

– Jag kom dit först på morgonen och såg att det var klottrat men i övrigt märkte jag ingenting. Nu såg jag inte vad som hände utanför men jag uppfattar det som att våra supportar inte såg det som hände som något större problem egentligen. Det var mer bara löjligt, säger han till Nyheter24.

Inte så kontroversiellt

Malmgren menar att flytten från Stockholms stadion till Tele2 Arena inte är så kontroversiell som Hammarbyfansen verkar tycka – även om inte ens han tyckte om idén först. 

– Från början var man lite skeptisk. Det är ingen hemlighet att vi jobbat för en egen arena. De flesta insåg när finanskrisen kom att det inte är lösbart ekonomiskt om man inte ska äventyra föreningens framtid.

"Bra att det inte sker i år"

Även fast många djurgårdare har hoppats på att stanna på Stockholms stadion så har Malmgren fått mycket positiv feedback från klubbens olika supportersektioner. Men att det lär bli en het drabbning den dagen som Djurgårdens ställs mot Hammarby – det råder det inga tvivel om.

– Som tur är händer det inte i år men det är klart att det ger lite extra krydda på det och gör det lite mer infekterat. Jag tror att det är bra att det inte sker nästa säsong.

Varför?

 Jag tror att det hade kunnat komma ut negativa grejer av det i stället för att bidra till det positiva kring arenan. Vi får en fantastisk arena som är hela Stockholms arena.

Kommer ni lyckas att få Tele2 Arena att koka?

– Den kommer att koka över snarare tror jag, säger Daniel Malmgren.

Här är ett exempel på matchen i matchen mellan Djurgårdens och Hammarbys fans under vårderbyt 2008.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

1 timme sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.