Henrik Lindström kommer spela ytterligare två säsonger i HIF.
1 av 4
Henrik Lindström kommer spela ytterligare två säsonger i HIF. - Foto: © Bildbyrån / Pontus Ferneman
32-åringen var med och vann SM-guld med Helsingborg 2011.
2 av 4
32-åringen var med och vann SM-guld med Helsingborg 2011. - Foto: © Bildbyrån / Pontus Ferneman
Lindström har blivit en publikfavorit i Helsingborg.
3 av 4
Lindström har blivit en publikfavorit i Helsingborg. - Foto: © Bildbyrån / Nils Jakobsson / BILDBYRÅN
Efter många om och men är 32-åringens framtid i klubben säkrad.
4 av 4
Efter många om och men är 32-åringens framtid i klubben säkrad. - Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson

Efter kontraktskaoset - Lindström får nytt kontrakt

Det såg länge ut som att Mattias Lindström skulle få lämna Helsingborg. Men nu är det klart att trotjänaren stannar i klubben i två år till.


241 matcher med HIF

Mellan åren 1997 - 2004 gjorde Mattias Lindström 116 matcher för Helsingborgs A-lag. Säsongen 2004 flyttade han till danska Aalborg där han stannade till 2007 då han flyttade till Österrike och FC Wacker Innsbruck samt SV Mattersburg. 

Inför säsongen 2009 återvände han till Allsvenskan och Gais där han stannade en säsong för att sedan ta på sig HIF-tröjan igen. Totalt har han gjort 32-åringen gjort 241 matcher med Helsingborg.

HELSINGBORG. Mattias Lindströms tjänster var inte längre önskade i Helsingborg för någon månad sedan. Efter mer än 200 matcher som HIF-spelare såg det ut som att Lindströms tid i Helsingborg var över. 

Ett tag såg det ut som att 32-åringen skulle skriva på för danska Esbjerg, han har även ryktats var på väg mot Hammarby. Men så blir det inte.

Kontrakt till 2015

Nu tar affären nämligen en kovändning, Lindström har trots kontraktskaoset och alla rykten, skrivit på ett nytt kontrakt med Helsingborg. 

HIF:s styrelse beslöt på måndagen att erbjuda Lindström ett kontrakt som sträcker sig fram till 2015.

Och den 32-årige Helsingborg-veteranen verkar vara mycket nöjd med att klubben ändrade sig och gav honom fortsatt förtroende i klubben som han kommit att älska.


Beslutet har tagits emot väl av fansen som hela tiden velat se Lindström i Helsingborgs-tröjan även nästa säsong.

HIF offentliggjorde även, som väntat, att tränaren Åge Hareide har gjort sitt i klubben. Norrmannen ersätts av Östers Roar Hansen.

/
HIF
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

2 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

3 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.