Dogge Doggelito var med och fixade så att Luis Solignac gick till Djurgården.
1 av 5
Dogge Doggelito var med och fixade så att Luis Solignac gick till Djurgården. - Foto: Montage: BILDBYRÅN/SCANPIX
Dogge har marknadsfört Dif:s nye anfallare.
2 av 5
Dogge har marknadsfört Dif:s nye anfallare. - Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
Luis Solignac blev dock nobbad av både Bajen och AIK.
3 av 5
Luis Solignac blev dock nobbad av både Bajen och AIK. - Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Men till slut grejade Dogge, som här uppträder dagen efter AIK:s SM-guld 2lax9 och är erkänd AIK:are, så att Solignac fick komma till Djurgården.
4 av 5
Men till slut grejade Dogge, som här uppträder dagen efter AIK:s SM-guld 2lax9 och är erkänd AIK:are, så att Solignac fick komma till Djurgården. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Här är Djurgårdens nyförvärv hittills. Jesper Arvidsson, Andreas Johansson och Luis Solignac.
5 av 5
Här är Djurgårdens nyförvärv hittills. Jesper Arvidsson, Andreas Johansson och Luis Solignac. - Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Stjärnagenten Dogge Doggelito tipsade Dif om anfallare

Den okände Luis Solignac är Djurgårdens ersättare för James Keene och Kennedy Igboananike. Nu vet vi hur Dif hittade honom – genom Dogge Doggelito.


Djurgårdens nyförvärv

Luis Solignac, anfallare

Andreas Johansson, mittfältare

Jesper Arvidssson, back

STOCKHOLM. Rapparen Dogge Doggelito är het i sportvärlden numera. I höstas berättade han för Nyheter24 att han sökte jobbet som "Modos tredjematerialare".

Nu har Latin Kings store man gått och blivit fotbollsagent. När Djurgården gjorde klart med den 21-årige argentinaren Luis Solignac i höstas var det han, tillsammans med sin vän Diego Fagnani, som tipsade klubben om honom enligt Expressen. 

Något som han själv bekräftar för tidningen.

– Det var jag som tog fram de svenska klubbarna, sen skickade jag fram Diego för att ta hand om resten. Vi ingår i samma "agent crew", säger Dogge till Expressen.

Har inte haft kontakt med Dogge

Kopplingen ligger i att rapparens väns kusin, Fabian Fagnani, jobbar för agentfirman Ariel som ville få Solignac marknadsförd i Sverige. 

Djurgårdens scoutchef Khaled el-Ahmad säger dock att han inte ha haft någon kontakt med Dogge – eller har någon vetskap om att han ska vara inblandad i affären.

– Jag har fört förhandlingarna genom agentföretaget Ariel i Argentina. Jag har haft en kontakt med en svensk, och det var Diego, säger han till Expressen. 

"Försökte hjälpa AIK men de ville inte"

Dogge håller inte tillbaka på detaljerna och berättar att han har försökt fått Solignac såld till både AIK och Hammarby.

– Jag försökte hjälpa AIK men de ville inte träffa mig. Jag satt också med när vi träffade Hammarby, men de hade ingen cash. De ville bara ha gratisspelare, säger han till tidningen.

Nu ser Dogge en framtid som spelaragent.

– Jag kan ju inte så mycket ännu, jag är mest en trevlig kille liksom. Men kanske man ska söka sådan där agentlicens, berättar han för Expressen.

Dogge Doggelito är definitivt en mångsysslare av rang.

 


/
/
Dif
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.