Zlatan kan komma att inviga Tele2 Arena.
1 av 4
Zlatan kan komma att inviga Tele2 Arena. - Foto: Scanpix/Tele2
Djurgården vill att han och PSG kommer i sommar.
2 av 4
Djurgården vill att han och PSG kommer i sommar. - Foto: Tele2
"Så klart är Zlatan jätteintressant", säger Dif:s tränare Magnus Pehrsson.
3 av 4
"Så klart är Zlatan jätteintressant", säger Dif:s tränare Magnus Pehrsson. - Foto: Ap/SCANPIX
Zlatan var på Swedbank stadion med Milan och mötte Malmö FF 2011.
4 av 4
Zlatan var på Swedbank stadion med Milan och mötte Malmö FF 2011. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Djurgården vill möta Zlatan i sommar

Kenneth Höie mot Zlatan Ibrahimovic. Ja, det kan bli verklighet om Djurgården får som de vill när Tele2 Arena ska invigas i sommar:
– Så klart är Zlatan jätteintressant.


STOCKHOLM. När Tele2 Arena öppnar sina portar i sommar blir konstgräset ny hemmamark för Hammarby och Djurgården. Enligt Aftonbladet har Djurgården tillsatt en projektgrupp som ska försöka locka någon storklubb till att invigningsspela på den nya planen. Helst vill man att Zlatan Ibrahimovic och hans Paris Saint-Germain ska komma.

– Vi har inte tagit något beslut, men det är så klart ett jättespännande lag som finns på tapeten. Men vi är inte framme vid något, säger Dif:s tränare Magnus Pehrsson till Aftonbladet. 

Han vill dock inte bekräfta att PSG är förstavalet.

– Det tänker jag inte kommentera. Det finns massa bra lag, men så klart är Zlatan jätteintressant, säger han till tidningen. 

Zlatan och PSG kan vara aktuella även för Malmö FF som vill se sin världsstjärna på Swedbank stadion igen. MFF ser ingen konkurrenssituation med Djurgården utan snarare tvärtom.

– Det här är klubbar som det kostar att möta. Det handlar om att man i så fall får betala resa hit samt boende för PSG. Om en gemensam lösning med en Stockholmsklubb blir av så kan vi ju komma att dela på resekostnader bland annat. Det är som en konsertbokning, och vi hoppas i gengäld att kunna sälja ut arenan, säger MFF:s sponsoransvarige Ola Gällstad till Aftonbladet. 

Se straffarna mellan Malmö FF och Milan med Zlatan i laget 2011:


/
/
/
/
PSG
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

2 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

3 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

idag 19:00
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

idag 18:39
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.