Miiko Albornoz pratar ut efter domen.
1 av 2
Miiko Albornoz pratar ut efter domen. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
"Jag är djupt ledsen och väldigt ångerfull för det jag har gjort", säger han.
2 av 2
"Jag är djupt ledsen och väldigt ångerfull för det jag har gjort", säger han. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Här bryter Albornoz tystnaden

Under tisdagen dömdes MFF-spelaren Miiko Albornoz till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av barn. Nu berättar han själv om domen.


Detta har hänt

Sommaren 2012: Albornoz får kontakt med 14-åringen via Facebook. Börjar att prata om sex via sms trots att flickan var 14 år och sa att hon var oskuld.

8 november: Albornoz har sex med 14-åringen. Det avslöjas senare på flickans skola och polisanmäls.

17 november: Albornoz tas in för förhör. Erkänner att han haft sex med flickan. Anhålls misstänkt för våldtäkt mot barn.

8 januari: Åtalas misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn. Tar timeout från fotbollen i Malmö FF.

12 januari: Döms till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av barn. Får komma tillbaka och träna med MFF men blir avstängd från alla matcher i två månader framåt. 

MALMÖ. I ett öppet brev bryter nu Miiko Albornoz tystnaden efter domen. Efter Malmö FF:s träning, som han för övrigt gjorde comeback på, valde han att kort uttala sig.

– Det är kul att komma tillbaka och jag är tacksam att vara tillbaka och det är otroligt kul att vara här, säger han till Sydsvenskan och fortsätter.

– Det är mina känslor just nu, så får vi se vad som kommer sedan.

Annars ville han enbart hänvisa till ett skriftligt uttalande. 

"Jag är djupt ledsen och väldigt ångerfull för det jag har gjort. Jag vill be alla om ursäkt som på olika sätt har blivit drabbade. Speciellt vill jag också be alla ungdomar som haft mig som förebild om ursäkt.
Den här processen har gett mig förståelse för hur mitt agerande har påverkat min omgivning och jag kommer göra allt jag kan för att försöka återupprätta förtroendet för mig och Malmö FF.
Jag är tacksam över att jag får komma tillbaka och jag kommer att ge allt för att visa att jag kan vara en tillgång både på och vid sidan av planen", skriver han enligt Sydsvenskan

"Vi tar avstånd från hans handlande"

Albornoz kommer att få fortsätta spela i Malmö FF, dock är han avstängd från alla matcher i två månader framåt. Tillsammans har han och klubben kommit överens om att han, på något sätt som fortfarande inte är bestämt, ska göra rätt för sig i klubben.

– Vi känner att det är viktigt att konsekvenserna av det inträffade hanteras på ett eftertänksamt och ansvarsfullt sätt, vilket Miiko har accepterat. Vi tar givetvis avstånd från hans handlande, men inte från honom som person, säger klubben vd Per Ågren till Sydsvenskan

MFF:s tränare Rikard Norling vill göra allt för att stötta Albornoz i fortsättningen.

– Ordspråket ”att älska mig som mest när jag förtjänar det som minst”, det känns väldigt aktuellt för mig i min hantering utav Miiko, säger han till Aftonbladet och fortsätter med att kommentera att MFF har beslutat att Albornoz är avstängd i två månader.

– Jag är totallojal mot min klubb och arbetsgivare och det är det som är bestämt och beslutat i vår styrelse. Det är inte så mycket att snacka om från min sida. Sedan kommer vi att göra allt vi kan för att Miiko ska få känna den kärlek han förtjänar utav oss, säger han till tidningen

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!