Magnus Pehrsson tycker att Fluminense är ett fantastiskt lag.
1 av 6
Magnus Pehrsson tycker att Fluminense är ett fantastiskt lag. - Foto: Jens Lindqvist
Med spelare som Deco...
2 av 6
Med spelare som Deco... - Foto: Scanpix/Ap
...och Fred.
3 av 6
...och Fred. - Foto: Scanpix/Ap
"De har en massa spelare i U20-laget eller på utlåning som aldrig får chansen i A-laget. Våra diskussioner med Fluminense skulle kunna leda till att någon av dessa kommer till Djurgården."
4 av 6
"De har en massa spelare i U20-laget eller på utlåning som aldrig får chansen i A-laget. Våra diskussioner med Fluminense skulle kunna leda till att någon av dessa kommer till Djurgården." - Foto: Bildbyrån
Men då är det väldigt viktigt att det är en spelare som passar Djurgården perfekt. "Annars är det inte intressant".
5 av 6
Men då är det väldigt viktigt att det är en spelare som passar Djurgården perfekt. "Annars är det inte intressant". - Foto: Bildbyrån
Pehrsson kom till Djurgården våren 2011.
6 av 6
Pehrsson kom till Djurgården våren 2011. - Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Pehrssons brassar: "För bra för allsvenskan"

Dif:s tränare Magnus Pehrsson har varit i Brasilien i fyra dygn – och hoppas ha hittat ett samarbete med Decos klubb Fluminense.


STOCKHOLM. Att Djurgården har ett samarbete med Manchester City är ingen hemlighet. 18-årige talangen Godsway Donyoh kommer att stanna i Djurgården säsongen ut utav den anledningen.

Men nu är Dif även nära ett samarbetet med den klassiska klubben Fluminense i Brasilien. Samma klubb som Fred och Deco spelar i, har uppfostrat Thiago Silva och har vunnit brasilianska ligan två gånger de senaste tre åren.

"Viktigt att en spelare passar oss"

Under fyra dygn var nämligen Dif:s tränare Magnus Pehrsson på plats i Rio de Janeiro och tittade på fem matcher, varav tre var matcher från U17 och upp till U20 i Fluminenses ungdomslag.

– De har ett fantastiskt A-lag med spelare som Deco och Fred vilket innebär att de också har en massa spelare i U20-laget eller på utlåning som aldrig får chansen i A-laget. Våra diskussioner med Fluminense skulle kunna leda till att någon av dessa kommer till Djurgården, men då är det väldigt viktigt att det är en spelare som passar perfekt för oss. Annars är det inte intressant, säger han till Djurgårdens officiella hemsida.

"För bra för allsvenskan"

Men kvalitén på spelarna tvivlar inte Pehrsson på.

 Det hör till Brasiliens största och brukar besegra jämnåriga från storklubbar i Europa. Man får tänka på att det är ett extremt litet nålsöga att ens nå dit. Mängden personer som faller bort längs vägen mot A-laget är ju hisnande jämfört med hur det ser ut här hemma. Därför är det inga som helst problem att hitta spelare som skulle vara tillräckligt bra – eller för bra för allsvenskan – i Brasilien, säger han till Fotbollskanalen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!