Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

West Ham kan öppna Tele2 Arena

West Ham kan få öppna Tele2 Arena – men vilka möter de?
1 av 3

West Ham kan få öppna Tele2 Arena – men vilka möter de?

SCANPIX/TELE2

Djurgården har tidigare jagat bland annat PSG för en träningsmatch.
2 av 3

Djurgården har tidigare jagat bland annat PSG för en träningsmatch.

SCANPIX SWEDEN

Men kan Bajen lura i vassen med något?
3 av 3

Men kan Bajen lura i vassen med något?

LEIF R JANSSON/SCANPIX

Sport | 15/03/2013 09:36

Skulle du vilja se West Ham öppningsspela på Tele2 Arena? Det kan bli verklighet – men vilka skulle de möta?

Öppningsmatchen på Tele2 Arena har varit en het fråga länge inom supporterkretsar. Officiellt ska Hammarby spela den första matchen den 20 juli mot Örgryte. Djurgården är dock öppna med att de vill hitta en motståndare från Europa i en träningsmatch innan det. 

Tidigare har Dif:s tränare Magnus Pehrsson nämnt Zlatans Paris Saint-Germain som en drömmotståndare – men kanske det är West Ham som ligger närmast till hands?

Enligt uppgifter till West Ham-bloggen Kumb ska tränaren Sam Allardyce och hans lag komma till Tele2 Arena för att spela öppningsmatchen i sommar. 

"Prestigegrej med den matchen"

Vilka de ska möta är dock oklart.

Prestigen om vilka som ska spela premiärmatchen är stor. Tidigare har den kände Bajen-profilen John Holmström kallat Djurgården för "hemlösa" till Nyheter24 och berättat om vikten av att få göra entré först på konstgräset.

– Det vore riktigt riktigt illa, det är en prestigegrej med den matchen, säger om att Djurgården skulle få spela premiärmatchen.

Järnkaminernas ordförande Dan Blomberg tar det hela med större ro.

– Jag tycker mest att hela grejen är rolig, det skulle vara kul för att reta upp Bajen-fansen, sa han till Nyheter24 tidigare.