Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Supportrarnas bojkott av Svenska cupen – tomma läktare

Under första halvlek kommer Olympias läktare att vara tomma mot IFK Göteborg i Svenska cupen.

Under första halvlek kommer Olympias läktare att vara tomma mot IFK Göteborg i Svenska cupen.

SCANPIX SWEDEN

Sport | 22/03/2013 11:31

Helsingborgs supporterförening Kärnan protesterar mot Svenska fotbollsförbundets tidiga starttider i Svenska cupen – och bojkottar därför första halvlek.

Den 3 april spelar Helsingborg kvartsfinal i Svenska cupen mot IFK Göteborg klockan 18.00. Men de kommer att få inleda utan en stor del av publiken hemma på Olympia. Det kan Nyheter24 avslöja efter att ha tagit del av ett dokument från Skånelagets supporterförening Kärnan.

Kärnan protesterar mot de tidiga matchtiderna i Svenska cupen och tänker därför bojkotta första halvleken i matchen. Och nu vill de att fler lags supportrar ska följa efter. Kärnan skriver följande i dokumentet:

"Vi uppmanar alla som värnar om publikvänliga avsparkstider att utebli under första halvlek. När andra halvlek börjar, klockan 19:00, fyller vi läktarna och skapar en fantastisk stämning värdig en kvartsfinal i Svenska cupen."

"Vet inte hur du har fått tag i den informationen"

Supporterföreningen vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

– Vet inte hur du fått tag i den informationen. Det kommer ett pressmeddelande klockan 12:00 på vår hemsida www.karnan.nu där vi redogör för vår ståndpunkt i frågan samt vilka aktioner vi tänker vidta, kommenterar en representant för Kärnan till Nyheter24. 

Protesten riktar sig mot Svenska fotbollsförbundet, som supporterföreningen skriver: "har ett ansvar att planera spelschemat med god framförhållning samt på ett sätt som prioriterar publiken som vecka efter vecka följer sina lag från läktarplats".

Nu har Kärnan bekräftat nyheten på sin hemsida