Onsdag 21 Apr
Stockholm

Här avslöjar han övergången två dagar för tidigt

Pablo avslöjade att han var klar för Djurgården – redan innan klubben offentliggjorde låneavtalet.
1 av 3
Pablo avslöjade att han var klar för Djurgården – redan innan klubben offentliggjorde låneavtalet. Foto: Fakismil/Instagram
19-årige brassen i Djurgårdsjackan som ha la upp på Instagram.
2 av 3
19-årige brassen i Djurgårdsjackan som ha la upp på Instagram. Foto: Fakismil/Instagram
Och sedan la han upp följande bild i går kväll.
3 av 3
Och sedan la han upp följande bild i går kväll. Foto: Fakismil/Instagram

Djurgården presenterade under onsdagen den 19-årige brassen Pablo som klubbens nya spelare – men själv avslöjade han nyheten redan för två dagar sedan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Samarbetet mellan klubbarna

Låneavtalet är bara början på samarbetet mellan Djurgården och Fluminense. I maj kommer Fluminenses U20-lag för att bland annat spela mot Djurgårdens U21-lag. Dif:s chefsscout Khaled El-Ahmad ska dessutom åka på fler resor till Brasilien för scouting. 

– Den höga nivån på Fluminenses A-lag i kombination med en oerhört stark ungdomsakademi gör att de finns många väldigt bra spelare som antingen spelar med U20-laget eller lånas ut till klubbar i Europa. Spelarna håller absolut tillräckligt hög klass för Allsvenskan och Djurgården, säger Magnus Pehrsson till klubbens hemsida. 

Bara dagar innan den allsvenska premiären händer det mycket i Djurgårdens trupp. Först offentliggjordes att Sebastian Rajalakso lånas ut till Syrianska säsongen ut – och nu har klubben gjort klart med 19-årige Pablo Dyego Da Silva från Fluminense.

Pablo lånas ut till Djurgården under två år.

– Jag ser honom som en ytter som kan spela på båda kanterna även om han är högerfotad. Han tillhör Fluminenses U20-lag och jag har sett honom spela bland annat under mitt besök i Rio tidigare i år, säger Magnus Pehrsson till klubbens officiella hemsida och fortsätter:

Avslöjade övergången redan i måndags

– Det är en väldigt snabb spelare som uppträder obrasilianskt på så sätt att han spelar med få tillslag och löper mycket. Det gör honom väldigt effektiv och han har också gjort mycket mål och assist, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson till klubbens hemsida.

Frågan är vad Pehrsson tycker om Pablos öppenhet på sociala medier. Redan i måndags avslöjade 19-åringen att han var klar för klubben genom att lägga upp en bild på sig själv i sin nya Djurgårdsjacka på Instagram. I går kväll la han dessutom upp en bild från Djurgårdens egna tevekanal där han presenterades som klubbens nya spelare. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela