Andreas Johansson ser fram emot att få återvända till Stockholm stadion.
1 av 3
Andreas Johansson ser fram emot att få återvända till Stockholm stadion. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Amadou Jawo i sin tur är glad att representera Djurgården på Stadion för första gången.
2 av 3
Amadou Jawo i sin tur är glad att representera Djurgården på Stadion för första gången. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Djurgården har i år slagit rekord i antal sålda säsongskort.
3 av 3
Djurgården har i år slagit rekord i antal sålda säsongskort. - Foto: SCANPIX SWEDEN

"Klart man blir lite nostalgisk"

En sista allsvensk premiär innan flytten från Stockholms stadion – då blir Andreas Johansson och Amadou Jawo nostalgiska.


Stockholm stadion

Arenan byggdes under åren 1910 – 1912 inför de olympiska spelen 1912. Anläggningen utvidgades 1958 till EM i friidrott.1964 överläts Stadion från Svenska staten till Stockholms stad. Stadion är sedan 1936 hemmaarena för Djurgårdens IF:s fotbollslag. I juli 2013 invigs Tele2 arena som sedan tar över som Djurgårdens hemmaarena.

STOCKHOLM. I juli öppnar Tele2 Arena portarna och blir Djurgårdens och Hammarbys nya hemmaborg. Under måndagen spelas den allra sista hemmapremiären på Stockholm stadion då Djurgården möter Mjällby. 

Efter 76 år tillsammans får Stadion se en sista allsvensk vår och Djurgårdens Andreas Johansson är laddad inför matchen.

– Det känns jättebra. Alltid härligt med hemmapremiärer och härligt att komma igång igen, säger Andreas Johansson till Nyheter24 och fortsätter:

– Den sista matchen på Stadion bli nog mer speciell men det är klart man blir lite nostalgisk.

"Bästa minnet från 2003"

Andreas Johansson kom till Djurgården efter en kortvarig tid i AIK inför säsongen 2000. Han spelade sedan i klubben tills 2005 och han hann under tiden vinna två SM-guld. Mittfältsikonen kom tillbaka till Djurgården inför årets säsong efter många år utomlands. "Adde" behöver inte fundera länge för att hitta sitt bästa minne från Stadion.

– Bästa minnet är nog från 2003 när vi redan hade avgjort allsvenskan. Vi spelade en betydelselös match mot Öster. Vi kunde spela väldigt avslappnat inför fansen som hyllade oss som svenska mästare och vi vann matchen med 5–2. Det var en skön känsla.

Anfallaren Amadou Jawo lånades inför säsongen in från Elfsborg. Jawo, som är djurgårdare sedan barnsben, har bara besökt Stockholm stadion som motståndare och som åskådare men på måndagen får han spela för de blårandiga.

– Det känns underbart. Det känns stort att få spela för Djurgården här, säger Jawo och fortsätter:

– Jag var på min första allsvenska match här när jag var 13 eller 14 år och såg Djurgården mot Göteborg. Jag minns inte hur matchen slutade men alla bara skrek. Det var stort.

"Djurgården har väldigt trogna supportrar"

Både "Adde" och Jawo tror på seger på måndag, även om det kommer att bli en tuff match.

– Det blir mycket krig. Det kommer att krävas stora arbetsinsatser men vi ska försöka spela en bra fotboll, säger Jawo.

– Vi går för seger. Det är mycket jämna, tuffa matcher i allsvenskan men det är skönt att ha fansen i ryggen, säger Johansson.

Djurgården har inför säsongen slagit rekord i antal sålda säsongskort och Jawo tror att stämningen kommer att vara mycket god.

– Absolut, Djurgården har väldigt trogna supportrar. 

Dif
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.