Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Klart man blir lite nostalgisk"

- 08/04/2013, 09:39 -
Andreas Johansson ser fram emot att få återvända till Stockholm stadion.
1 av 3

Andreas Johansson ser fram emot att få återvända till Stockholm stadion.

© Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Amadou Jawo i sin tur är glad att representera Djurgården på Stadion för första gången.
2 av 3

Amadou Jawo i sin tur är glad att representera Djurgården på Stadion för första gången.

© Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Djurgården har i år slagit rekord i antal sålda säsongskort.
3 av 3

Djurgården har i år slagit rekord i antal sålda säsongskort.

SCANPIX SWEDEN

En sista allsvensk premiär innan flytten från Stockholms stadion – då blir Andreas Johansson och Amadou Jawo nostalgiska.

STOCKHOLM. I juli öppnar Tele2 Arena portarna och blir Djurgårdens och Hammarbys nya hemmaborg. Under måndagen spelas den allra sista hemmapremiären på Stockholm stadion då Djurgården möter Mjällby. 

Efter 76 år tillsammans får Stadion se en sista allsvensk vår och Djurgårdens Andreas Johansson är laddad inför matchen.

– Det känns jättebra. Alltid härligt med hemmapremiärer och härligt att komma igång igen, säger Andreas Johansson till Nyheter24 och fortsätter:

– Den sista matchen på Stadion bli nog mer speciell men det är klart man blir lite nostalgisk.

"Bästa minnet från 2003"

Andreas Johansson kom till Djurgården efter en kortvarig tid i AIK inför säsongen 2000. Han spelade sedan i klubben tills 2005 och han hann under tiden vinna två SM-guld. Mittfältsikonen kom tillbaka till Djurgården inför årets säsong efter många år utomlands. "Adde" behöver inte fundera länge för att hitta sitt bästa minne från Stadion.

– Bästa minnet är nog från 2003 när vi redan hade avgjort allsvenskan. Vi spelade en betydelselös match mot Öster. Vi kunde spela väldigt avslappnat inför fansen som hyllade oss som svenska mästare och vi vann matchen med 5–2. Det var en skön känsla.

Anfallaren Amadou Jawo lånades inför säsongen in från Elfsborg. Jawo, som är djurgårdare sedan barnsben, har bara besökt Stockholm stadion som motståndare och som åskådare men på måndagen får han spela för de blårandiga.

– Det känns underbart. Det känns stort att få spela för Djurgården här, säger Jawo och fortsätter:

– Jag var på min första allsvenska match här när jag var 13 eller 14 år och såg Djurgården mot Göteborg. Jag minns inte hur matchen slutade men alla bara skrek. Det var stort.

"Djurgården har väldigt trogna supportrar"

Både "Adde" och Jawo tror på seger på måndag, även om det kommer att bli en tuff match.

– Det blir mycket krig. Det kommer att krävas stora arbetsinsatser men vi ska försöka spela en bra fotboll, säger Jawo.

– Vi går för seger. Det är mycket jämna, tuffa matcher i allsvenskan men det är skönt att ha fansen i ryggen, säger Johansson.

Djurgården har inför säsongen slagit rekord i antal sålda säsongskort och Jawo tror att stämningen kommer att vara mycket god.

– Absolut, Djurgården har väldigt trogna supportrar.