Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Blåvitt borde få göra rutavdrag på Haglunds städande"

- 16/04/2013, 09:24 -
Men en blond Scholes-kopia och och en städare som IFK Göteborg bör få göra rutavdrag på – tror Johan Andersson att IFK Göteborg mycket väl ta SM-guld 2013.

Men en blond Scholes-kopia och och en städare som IFK Göteborg bör få göra rutavdrag på – tror Johan Andersson att IFK Göteborg mycket väl ta SM-guld 2013.

Nyheter24

Johan Andersson om allsvenskans Paul Scholes, guldtränarens comeback och starten på världens jämnaste serie.

På snart tio år har ingen lyckats försvara sin allsvenska titel - och det har börjat tufft för de regerande mästarna i år också. Trots att Elfsborg har seriens överlägset bästa trupp har det ännu inte blivit en enda seger på tre försök. Kanske handlar det om att de är just mästare för motståndarna väljer oftast samma taktik i år: De sjunker ner, stänger av Anders Svensson och kontrar.

Ingen Rock'n'roll

Eller som Mikael Stahre uttryckte det till C More efter gårdagens västkustderby.

– Att komma hit och spela något jävla Rock'n'roll-spel då kan de gå riktigt åt helvete, så vi är mycket ödmjuka av att vi får med oss en poäng nu. 

Samtidigt som Jörgen Lennartsson fortfarande letar efter fjolårets guldrecept så är det ett nytt, kaxigare, Blåvitt vi ser i år. Stahre, som för övrigt redan har ett slutspelsskägg, har satt defensiven på samma sätt som i AIK 2009 och inte en jävel ska över bron. Mattias Bjärsmyr är ännu bättre i år, Kjetil Waehler spelar på ett sätt som kommer få Offside-redaktionen att hålla käften, Adam Johansson har hämtats in och Mikael Dyrestam kan bli en blivande landslagsman.

Rutavdrag på Philip Haglund

Men framför allt är det innemittfältet som är den stora skillnaden för änglarna. Så mycket Philip Haglund städar borde IFK få göra rutavdrag på hans lön – och Jacob Johansson spelar som om han vore en blond Paul Scholes på mitten.

– Jag har varit här ett par gånger med olika allsvenska lag och jag har nog aldrig känt en så trygg defensiv, fortsatte Mikael Stahre till C More.

Nu väntar Syrianska hemma, Åtvidaberg borta och sedan MFF på Gamla Ullevi i en tidig seriefinal. Efter blott tre omgångar kan vi inte räkna bort någon från guldstriden (eller jo: Syrianska, Djurgården, Mjällby, Åtvidaberg och Brommapojkarna) men något säger mig att det är två klassiska föreningar som mycket väl kan vara där uppe och slåss om det i vinter.