Martin Ericsson är av Nyheter24 vald till omgångens spelare efter hans fina insats i Häckens 4–0-seger mot Djurgården.
1 av 4
Martin Ericsson är av Nyheter24 vald till omgångens spelare efter hans fina insats i Häckens 4–0-seger mot Djurgården. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / Bildbyrån
Martin Ericsson är av Nyheter24 vald till omgångens spelare efter hans fina insats i Häckens 4–0-seger mot Djurgården.
2 av 4
Martin Ericsson är av Nyheter24 vald till omgångens spelare efter hans fina insats i Häckens 4–0-seger mot Djurgården. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Häcken lyckades efter två mållösa matcher göra säsongens första mål – och fjärde.
3 av 4
Häcken lyckades efter två mållösa matcher göra säsongens första mål – och fjärde. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Djurgården hade en blytung dag med storförlust och skador på tre viktiga spelare.
4 av 4
Djurgården hade en blytung dag med storförlust och skador på tre viktiga spelare. - Foto: SCANPIX SWEDEN

"Kommer att göra allt för att vinna guldet"

Mål, assist och ett bländade spel i 4–0-segern mot Djurgården – därför utser Nyheter24 honom till omgångens spelare. – Det känns som vi har hittat rätt, säger Häckens Martin Ericsson som i år siktar på guldet.


Allsvenskan omgång 3

IF Brommapojkarna– FK Norrköping FK 1–0

Syrianska FC–Östers IF 0–1

Malmö FF–Kalmar FF 1–0

Åtvidabergs FF–AIK 1–0

BK Häcken–Djurgården 4–0

Gefle IF FF–Halmstads BK 2–0

Helsingborgs IF–Mjällby AIF 1–2

IF Elfsborg–IFK Göteborg 0–0

GÖTEBORG. Häcken och Djurgården möttes under söndagen i en match där båda lagen jagade säsongens första mål. Det blev en rejäl islossning för Häcken och ännu en kalldusch för stockholmarna vid resultatet 4–0 till hemmalaget.

Häckens passningssäkre mittfältare Martin Ericsson stod för en stor insats med ett snyggt 2–0 mål och en hörnassist till Moestafa El Kabirs nickmål. Utöver det slog mittfältaren en mängd fina instick.

Martin Ericsson, du är av Nyheter24 vald till omgångens spelare. Hur känns det?

– Det är kul, absolut.

Hur kändes matchen mot Djurgården?

– Det var snack om att vi inte hade gjort något mål innan och sådär. Med tanke på vår frejdiga offensiv förra året så var var det klart att det var lite extra press innan matchen på att vi skulle börja producera. Men det kändes bra, det var bra energi och bra go i hela matchen. Vi spelade relativt enkelt nerifrån men det gällde att få fart och fläkt den sista tredjedelen istället, säger han och fortsätter:

– Vi hade många bra kombinationer framåt samtidigt som vi visste att vi var distinkta när vi väl fick lägena. Så det var mycket som var bra. Det kändes som vi hade hittat rätt egentligen.

Är du nöjd över din egen prestation?

– Ja, jag tycker att ju längre matchen led ju mer kom man in i spelet. Planen var inte den mest lättspelade så här års så man försökte minimera misstagen men ju längre matchen led kunde vi även bygga nerifrån. Kul att göra mål och kul att få igång offensiven som är det som vi är bra på. Min egen insats var väl bättre rent tekniskt än innan.

Ni spelade en riktig plattmatch mot Göteborg i första omgången och nu i söndags en riktig stormatch, vad har förändrats?

– Det var premiär och det är mycket som är nytt där. Premiärer är mycket speciella matcher. Göteborg backade hem extremt mycket. Vi var inte rörliga nog och de drog ner rätt mycket på tempot och vi kunde inte riktigt hantera det. Vi blev lite för stillastående och lite för centrerade. Vi hade en helt annan rörelse i denna matchen.

Match mot Öster på onsdagen, vinner ni den?

– Det blir en tuff match, dels är de väldigt starka hemma, dels har de fått en väldigt bra start. Det är ett frejdigt lag som lägger ner ett hårt jobb och har ganska många duktiga offensiva spelare. Vi måste fortsätta göra det vi är bra på, både i offensiven och i defensiven. Men vi har en bra chans, det ska bli kul.

Ni har haft två skyttekungar de senaste två åren, ser du en skyttekung i Moestafa El Kabir?

– Ja det kan han absolut bli, han har alla förutsättningar för det. Vi får se hur det går.

Blir ni svenska mästare i år?

– Haha, ja absolut, hör efter nästa match igen. Nej, men jag vet inte. Jag vet att vi är bra men det är tufft. Samtidigt vet vi att vi har ett väldigt bra lag. Vi siktar såklart på att vinna varje match och jag kommer att göra allt för att vi ska vinna allsvenskan.

Häcken ligger på en åttonde plats med fyra poäng efter tre spelade matcher. Fortsätter de att spela så här kommer de förmodligen att stiga ganska snabbt i tabellen.

Laget åker på onsdagen till Växjö för ett möte mot Öster som börjar klockan 19.00. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.