Sharbel Touma är omgångens spelare efter han med två mål visat vägen i Syrianskas seger mot Norrköping. Tidigare på dagen födde också han fru parets tredje barn.
1 av 3
Sharbel Touma är omgångens spelare efter han med två mål visat vägen i Syrianskas seger mot Norrköping. Tidigare på dagen födde också han fru parets tredje barn. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Det går med andra ord väldigt bra för Touma just nu som hoppas att kunna skaka Djurgården på lördag.
2 av 3
Det går med andra ord väldigt bra för Touma just nu som hoppas att kunna skaka Djurgården på lördag. - Foto: © Bildbyrån / ANDREAS L ERIKSSON
Norrköping föll tungt efter Touma bland annat gjort ett riktigt drömmål.
3 av 3
Norrköping föll tungt efter Touma bland annat gjort ett riktigt drömmål. - Foto: © Bildbyrån / ANDREAS L ERIKSSON

Touma om sin magiska dag: Gjorde två mål och fick barn

Han gjorde ett drömmål, ett mål på straff och han ledde sitt Syrianska till en första seger – därför väljer Nyheter24 Sharbel Touma till omgångens spelare.


Allsvenskan omgång 5

Åtvidaberg–IFK Göteborg 1–2

Halmstad–Kalmar 1–2

Häcken–Mjällby 2–0

Brommapojkarna–Helsingborg 0–2

Syrianska FC–Norrköping 3–1

Malmö FF–Öster 2–0

Gefle–AIK 1–2

Elfsborg–Djurgården 2–0

SÖDERTÄLJE. Inför femte omgången hade Syrianska ännu inte vunnit någon match i årets allsvenska och laget hade heller inte lyckats göra ett enda mål. Det ändrade Sharbel Touma på som var segerorganisatör i Syrianskas 3–1 vinst hemma mot Norrköping.

Efter bara sex minuters spel spräckte Touma Syrianskas fyra matchers långa måltorka med en mycket vacker lobb. Nästa mål kunde Touma enkelt rulla in på straff efter att Norrköpings Christopher Nilsson Telo tagit den med handen. 

Sharbel Touma, vi på Nyheter24 har valt dig till omgångens spelare. Hur känns det?

– Jättekul! Smickrande.

Hur kändes matchen?

– Det kändes bra, vi var med från början. Peking var faktiskt bra men efter utvisningen tyckte jag att vi tog över matchen. Det var en helt annan match för oss det var en helt annan fart, bättre spel på något sätt så det var kul att spela.

Är du nöjd över din egen prestation?

– Ja, det får jag väl vara. Det var skönt att få sätta dit första målet och så där som en isbrytare. Vi fick energi av det så det var kul.

Vad tycker du annars om er inledning?

– Nej, det är klart det har inte varit bra. Vi förlorade våra hemmamatcher men lyckades ta poäng mot AIK borta. Det var väl egentligen den matchen som var bra från vår del. Jag tycker att vi borde ha gjort mål i någon av matcherna och också vunnit någon av dem.

Tar ni med det här spelet från i måndags till nästa match mot Djurgården?

– Ja det måste vi göra samtidigt finns det alltid saker att förbättra. Vi ska ta med oss det till Stockholm och bygga på det då kan vi störa Djurgården på riktigt. Absolut kan vi vinna och målsättningen är att vinna. Djurgården är bra, det är en tuff match med derbykaraktär så vi måste ha huvudet med oss för att vinna.

Din son föddes i måndags också?

– Ja det stämmer, han föddes vid nio, halv tio. Det är mitt tredje barn.

Det var en bra dag då?

– Ja. Haha, det var en fantastisk dag.

Syrianska möter Djurgården på Stockholm stadion på lördag klockan klockan 16.00. Djurgården befinner sig i en djup kris och har bara spelat till sig ett poäng på fyra matcher och har bara lyckats göra ett mål. Syrianska ligger två snäpp över Dif på en fjortonde plats.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.