Söndag 9 Maj
Stockholm

Kaptenen uppmanar Dif-fansen att vallfärda till cup-finalen

Djurgårdens lagkapten Andreas Johansson vill att många djurgårdare ska komma till Friends arena i cup-finalen.
1 av 4
Djurgårdens lagkapten Andreas Johansson vill att många djurgårdare ska komma till Friends arena i cup-finalen. Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson/Bildbyrån
"Jag vill inte att det ska vara 5000-7000. Det ska alla djurgårdare veta, speciellt om man bor i Stockholm, att vi har chans att vinna en pokal.
2 av 4
"Jag vill inte att det ska vara 5000-7000. Det ska alla djurgårdare veta, speciellt om man bor i Stockholm, att vi har chans att vinna en pokal. Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
"Men jag tycker ändå att vi, de senaste veckorna, har vänt på de hårda vindar som har varit i klubben."
3 av 4
"Men jag tycker ändå att vi, de senaste veckorna, har vänt på de hårda vindar som har varit i klubben.". Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
"Vi går verkligen för att vinna men det kommer att bli tajt. Blåvitt har gjort det helt okej så att jag tror mer på en mer målsnål match än 10-10."
4 av 4
"Vi går verkligen för att vinna men det kommer att bli tajt. Blåvitt har gjort det helt okej så att jag tror mer på en mer målsnål match än 10-10.". Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Intresset för Svenska cupen har historiskt sett alltid varit lågt. Det är någonting som Djurgårdens lagkapten Andreas Johansson vill ändra på. Därför uppmanar han nu alla Dif-supportrar att komma till Friends arena i dag:
– Jag vill inte att det ska vara 5000-7000 på läktarna, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Svenska cupen-finalen

IFK Göteborg – Djurgården

Spelas 26 maj 2013 kl 17.00.
Nationalarenan Friends Arena, Solna.

STOCKHOLM. Trots en katastrofinledning för Djurgården i allsvenskan har klubben tagit sig till final i Svenska cupen. En final som är viktig på flera olika sätt. Vilket Djurgårdens lagkapten Andreas Johansson är noga med att påpeka – främst för att supportrarna ska ta sig till Friends arena under söndagen och stötta sitt lag.

– Den är superviktig alltså. Den här säsongen som har präglats av massa skit, att då få vinna skulle ha varit jättestort för klubben. Det är fantastiskt kul och jag ser fram emot matchen. Hoppas att det kan komma lite folk, eller ganska mycket folk också, säger han till Nyheter24.

Men det blir svårt att fylla Friends arena...

– Fullt blir det inte. Men jag vill inte att det ska vara 5000-7000. Det ska alla djurgårdare veta, speciellt om man bor i Stockholm, att vi har chans att vinna en pokal. Det känns skitkul verkligen.

Man har kastat mycket skit på Svenska cupen tidigare, hur viktig är den här matchen?

– Den som vinner får en chans att komma ut i Europa, det säger ganska mycket. I Sverige finns det bara två pokaler att spela om och det är cupen och SM-guldet. Det är inte alla som har fått vinna ett cup-guld. Så det känns jättestort. Men jag kan hålla med om det du säger. I båda grannländerna Danmark och Norge har cupen en högre status men nu är upplägget ändrat och det tycker jag har slagit igenom positivt. Nu är det ändå två publiklag som spelar finalen. Jag vill säga att det är en väldigt viktig match för klubben.

Det är verkligen revanschläge för er nu...

– Det vet jag inte. Men jag tycker ändå att vi, de senaste veckorna, har vänt på de hårda vindar som har varit i klubben. Det har ju varit kaos om man ska använda ett ord egentligen. De sista tre matcherna har vi fått lite ro med en ny tränare som kommer in med sin prägel och ett lugn, säger han och fortsätter:

– Att få vinna matcher gör alltid att man får lite trygghet i tillvaron. Jag tycker jag ser redan nu att många spelare har kommit lite mer till ro och som har fått bort lite tyngd från sin axlar. Vi går in med en skön känsla till cup-finalen.

Vad har ni för koll på Djurgården?

– Vi har stenkoll på Göteborg. Vi vet vad de är bra på och även vad de inte är lika bra på. De har väl ändrat lite och gått tillbaka lite. Deras spel har blivit lite mer primitivt och nästan blivit kontrafotboll. De har gjort succé och ligger i toppen vilket de även kommer att fortsätta göra. 

Det känns som att ni har gått tillbaka lite också, det var "glada Djugården" från början…

– Det har vi gjort. När det sportsliga inte fungerar så är det svårt att spela fin fotboll. Det har gjort att vi har gått tillbaka lite och spelar lite mer basic. Det är lite så man får göra när det inte går bra. Då är inte det första man gör att börja tunnla, klacka och spela fin fotboll. Självförtroendet speglar sig efter hur många poäng vi har och ligger vi sist så blir det lite tillbaka till basis, säger Djurgårdens lagkapten och fortsätter:

– Vi har släppt in alldeles för mycket mål och om man jämför med de andra har vi släppt in överlägset mest mål. Det har varit ett problem och det flödet har vi fått stopp på nu. Det ger också lite trygghet i spelet.

Vad slutar matchen?

 Det är svårt. Vi går verkligen för att vinna men det kommer att bli tajt. Blåvitt har gjort det helt okej så att jag tror mer på en mer målsnål match än 10-10. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela