Torsdag 24 Jun
Stockholm

Dif-stjärnan: "Jävligt tråkigt att man inte kan ta med sig barnen"

Mattias Östberg tycker att det är tråkigt att man inte kan ta med sig sina barn på fotboll.
1 av 4
Mattias Östberg tycker att det är tråkigt att man inte kan ta med sig sina barn på fotboll. Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Skandalscener på Friends arena när Göteborgs supportrar stormar planen och kastar en bengal på Dif-fansen.
2 av 4
Skandalscener på Friends arena när Göteborgs supportrar stormar planen och kastar en bengal på Dif-fansen. Foto: Bildbyrån
Per-Mathias Högmo var efter finalförlusten mycket besviken på Svenska fotbollsförbundets säkerhet.
3 av 4
Per-Mathias Högmo var efter finalförlusten mycket besviken på Svenska fotbollsförbundets säkerhet. Foto: SCANPIX SWEDEN
Göteborgarna fick ändå fira framför en exalterad klack.
4 av 4
Göteborgarna fick ändå fira framför en exalterad klack. Foto: SCANPIX SWEDEN

IFK Göteborg vann cupguldet men vad som skulle ha varit glädjesscener byttes ut till rent kaos när hundratals supportrar stormade planen. Djurgårdens Mattias Östberg hade sin sjuårige son i publiken.
– Klart det är skittråkigt, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Per-Mathias Högmo om publikskandalen

"Jag vill be om ursäkt till våra fans för sättet de blev behandlade på i dag.

Det finns ingen ursäkt till att Svenska fotbollsförbundet inte har någon säkerhet som gör att fansen blir drabbade som de blir."

Läs mer här.

STOCKHOLM. Göteborg slog Djurgården med 4–2 efter ett dramatiskt straffavgörande i Svenska cupen-finalen. Matchen spelades på vår nya nationalarena och nästan 22 000 kom för att stötta sitt lag. 

Gräsmattan var dock under all kritik och säkerheten misslyckades stort när hundratals göteborgare fick äntra planen, håna och kasta en bengal på djurgårdsläktaren. 

"Mina barn var tvungna att gå"

– Vi stod bredvid planen som tur var, hade vi stått på planen vet jag inte vad som hade hänt. Det är klart att det blev hotfullt mot djurgårdspubliken, säger Mattias Östberg till Nyheter24.

Dif-backen var mycket besviken på resultatet men främst besviken på det som hände efteråt.

– Jag tycker det är skittråkigt, mina barn var där och det är ju inte alls kul. De var ju tvungna att gå precis när det händer, säger han och fortsätter:

– Han som var där är sju år och det är ju inget kul att se det där för ett barn så det är klart det är skittråkigt.

Östberg tycker att det som hände förstörde festen. Han har svårt att förstå de supportrar som hatar motståndarna mer än de älskar sitt lag.

– Jag tycker de borde vara gladare över att vinna ett cupguld än att springa fram där och mucka gräl.

Båda lagen kan straffas

Det återstår att se vilka straff som kommer att delas ut och vilka som kommer att få dem. Eftersom Svenska fotbollsförbundet var arrangör är det inte helt tydligt vilka regler som gäller. En möjlighet är att båda lagen kan straffas med tomma läktare.

– Varför skulle vi straffas? Jag uppfattade det inte som att djurgårdspubliken gör någonting men jag såg ju inte allting och jag vet inte vad som hände utanför och sådant där heller. Hände det något så är det klart det ska ges någon bestraffning, säger Östberg och tillägger:

– Jag tyckte nästan att prisutdelningen kunde ställas in i går istället för att fira så man märker av att det blir något. Det hade varit en idé. De har väl regler för det.

Östberg twittrade efter matchen om de tråkiga scenerna efter sista straffen var slagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela