Arsenalspelarna firar en fjärdeplats och en kvalplats till Champions League.
1 av 4
Arsenalspelarna firar en fjärdeplats och en kvalplats till Champions League. - Foto: BildbyrŒn / BILDBYRN
Fredrik Ljungberg tycker inte att det håller.
2 av 4
Fredrik Ljungberg tycker inte att det håller. - Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
När han var i Arsenal vann han två ligatitlar och gick igenom en hel säsong utan att förlora.
3 av 4
När han var i Arsenal vann han två ligatitlar och gick igenom en hel säsong utan att förlora. - Foto: David Jacobs / Action Images
Då som nu är Arséne Wenger tränare.
4 av 4
Då som nu är Arséne Wenger tränare. - Foto: BildbyrŒn / BILDBYRN

Ljungberg sågar Arsenal: "Borde inte fira en fjärdeplats"

Arsenal lyckades efter en dramatisk ligaavslutning knipa en kvalplats till Champions League. Inte bra nog tycker Fredrik Ljungberg som fördömer att spelarna firade en fjärdeplacering i ligan.


Premier League 2012/2013

1. Manchester United 89 

2. Manchester City 78

3. Chelsea 75 

4. Arsenal 73

5. Tottenham Hotspur 72

LONDON. Arsenal har inte vunnit Premier League sedan 2004 och då spelade en viss Fredrik Ljungberg i laget. Under Ljungbergs tid vann Arsenal två ligatitlar och tre FA-cuptitlar. Klubben gick även 2006 till final i Champions League.

Men nu är det länge sedan klubben vann något alls och i år slutade Arsenal fyra i Premier League. Spelarna jublade efter sista matchen, något som Ljungberg inte tycker att de borde ha gjort. 

"Stor skillnad nu"

– Jag är inte så glad över att de firade. Jag ser klubben annorlunda, jag är från den gamla skolan och Pat Rice (assisterande tränare i klubben mellan 1996 och 2012) sa en gång till mig att det är ett misslyckande om du inte vinner en trofé varje år, sa Ljungberg enligt Telegraph och fortsatte:

– Det är en stor skillnad nu och de har mycket skulder nu från den nya arenan och vi får se vad som händer i sommar. Förhoppningsvis kommer de att ha ett bättre lag nästa år.

"Gjort det bra med den trupp de har"

Ljungberg hyllar sin gamla tränare Arséne Wenger som trots stora spelarförluster lyckats hålla en hög kvalité och nivå i laget och spelet.

– Det är svårt för ett lag som varje år förlorar sina bästa spelare. Det är inte möjligt att konkurrera och vinna då men Arséne Wenger har gjort det väldigt bra med den trupp han har, säger han till Telegraph.

/
/
/
PL
/
CL
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!