Hammarby skulle varit först på Tele2 arena men Djurgårdens planer kan stoppa det.
1 av 4
Hammarby skulle varit först på Tele2 arena men Djurgårdens planer kan stoppa det. - Foto: Bildbyrån
Tele2 arena är ett modernt och imponerande bygge.
2 av 4
Tele2 arena är ett modernt och imponerande bygge. - Foto: Stockholm Globe Arenas
En vinst i cupfinalen mot Blåvitt hade inneburit att Dif ändå hade fått spela på arenan först i EL-kval. Men så blev som bekant inte.
3 av 4
En vinst i cupfinalen mot Blåvitt hade inneburit att Dif ändå hade fått spela på arenan först i EL-kval. Men så blev som bekant inte. - Foto: SCANPIX SWEDEN
PSG kommer den 23 juli på besök för match mot Hammarby frågan är om Zlatan fortfarande spelar i klubben då.
4 av 4
PSG kommer den 23 juli på besök för match mot Hammarby frågan är om Zlatan fortfarande spelar i klubben då. - Foto: Ap / SCANPIX

Djurgårdens plan: Stjäla Bajens Tele2-premiär

Tele2 arena slår upp portarna för en första fotbollsmatch när Hammarby den 20 juli ska möta Örgryte – eller så var det tänkt. Djurgården planerar nu in en veteranmatch innan dess och blir därmed första lag att spela på den nya arenan.


Tele2 Arena

Plats: I anslutning till Globen

Publikkapacitet: 30 000 på idrottsevenemang, cirka 40 000 på konserter. 

Takhöjd: Cirka 35 m.

Kostnad för bygget: Cirka 2,7 miljarder kronor. 

Anpassad till UEFA och FIFAs regleverk för internationell fotboll.

STOCKHOLM. Tele2 arena kommer i sommar att bli både Djurgårdens och Hammarbys nya hemmaborg. Hammarby skulle ha tillträde till det nya superbygget först men Difs planer kan innebära att det inte är Bajen som först får beträda den.

Den 27 juni planerar Djurgården, enligt Aftonbladet, att anordna en veteranmatch med gamla Dif-profiler.

"Spektakulära namn"

– Det blir en match för gamla Djurgårdshjältar, säger hedersledamoten Pelle Kotschack till Aftonbladet och fortsätter:

– Det ska bli spektakulära namn för alla som gillar Djurgården. Vi brukar säga ”gamla järnkaminer rostar aldrig”.

Enligt Aftonbladet kommer bland annat Jens FjellströmVito KnezevicMarkus Karlsson och Nicklas Rasck att spela matchen.

– Och så hoppas jag på några andra av guldspelarna från början av 2000-talet. Det ska bli två bra veteranlag, säger Kotschack.

Än så länge är det inte helt klart vilka som kommer kunna att få se matchen utan för tillfället är Tele2-premiären enbart tillgänglig för "särskilt inbjudna".

PSG mot Hammarby

Den imponerande arenan skulle egentligen ha sin fotbollspremiär när Örgryte den 20 juli gästar Hammarby men den premiären kommer med stor säkerhet att få ses slagen med nästan en månad. Djurgården skulle egentligen spela sin första match dagen efter Hammarby mot IFK Norrköping.

Den 23 juli kommer sedan franska mästarna Paris-Saint Germain att beträda arenan för att ta sig an Superettanlaget Hammarby. 

/
PSG
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.