Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

”Simon Thern borde ha jublat högre”

- 30/05/2013, 09:09 -
Johan Andersson om Thern förtjänar att fira sitt mål efter de övergrepp HIF-publiken har utsatt honom för.

Johan Andersson om Thern förtjänar att fira sitt mål efter de övergrepp HIF-publiken har utsatt honom för.

Nyheter24

Johan Andersson om en 20-åring som gjorde sitt första - infekterade - Skånederby.

På många sätt är han pappa Jonas påg: Simon Thern spelar i Malmö FF, ser passningsvägar som ingen annan ser och framför allt – han går sin egen väg i livet precis som far sin.

När Helsingborgs IF vann Allsvenskan 2011 spelade den då 19-årige mittfältaren 23 matcher på mittfältet, men trots det lämnade han för den ljusblå ärkerivalen. Han var helt enkelt inte nöjd med att spela som yttermittfältare, Simon tyckte helt enkelt att han hörde hemma i mitten.

Ett beslut som retade gallfeber på Helsingsborgs-fansen.

"Vem tror ni gjorde första målet?"

17 månader senare har Simon fått se en Thern-docka hängas på sin gamla hemmaplan Olympia och mordhotats flera gånger – utan att han inte ens hade spelat en match mot sina före detta lagkamrater.

Nu fick han chansen från start mot Hif... Och vem tror ni gjorde det första målet i går?

I en tid då det verkar som att ”jaget” ofta är större än laget är det klart att man stör sig på en spelare som växer till en stjärna i en förening, för att sen byta till värsta konkurrenten, skiter i klubbtillhörighet och oskrivna regler.

De som tror att det räcker att inte jubla när man sen sänker sin gamla klubb och tro att man visar respekt när skadan redan är gjord, lex Robin van Persie.

"Varför ska han hålla käft för?"

Men när Simon Thern i går läckert placerade in 1-0 efter Pär Hanssons miss och jublade för full hals njöt jag.

Vad fan ska han hålla käft för? Varför skulle han visa respekt mot Hif:s supportrar när de har gått över alla gränser gång efter gång?

Simon gjorde rätt att fira sitt mål. Det var rätt att visa respekt mot sin hemmapublik med sann glädje.  

I övrigt ska alla som var på plats på läktarna och spelarna på plan ha en eloge för att de visade hur bra allsvensk fotboll kan vara på alla fronter. Rikard Norling och hela MFF:s ledning ska ha en rejäl dunk i ryggen för att man släpper fram sina talanger.

Helsingborg å andra sidan ska vara stolta över Jesper Jansson, för har man Sveriges bästa sportchef behöver man inga akademier...