Tommy Jacobson planerar en återkomst till Stadion och vill anordna en thaiboxningsgala.
1 av 3
Tommy Jacobson planerar en återkomst till Stadion och vill anordna en thaiboxningsgala. - Foto: © Bildbyrån / NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Jacobsson lämnade sin ordförandepost samtidigt som Magnus Pehrsson avgick efter hot.
2 av 3
Jacobsson lämnade sin ordförandepost samtidigt som Magnus Pehrsson avgick efter hot. - Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX
Förundersökningen om MP:s hot lades ner för bristande kriterier.
3 av 3
Förundersökningen om MP:s hot lades ner för bristande kriterier. - Foto: Bildbyrån

Efter avhoppet: Nu vill Jacobson slåss på Stadion

Tommy Jacobsson planerar en återkomst till Stockholm stadion efter avhoppet. Nu Djurgårdens förre ordförande anordna thaiboxningsgala på den klassiska arenan – och själv ställa upp.


Förundersökningen lades ner

Magnus Pehrsson polisanmälde hoten och tre huliganer häktades. Förundersökningen lades sedan ner.

– Ärendet mot de tre djurgårdarna som misstänktes för olaga hot är nedlagt. Rekvisiten för olaga hot är helt enkelt inte uppfyllda, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen till Nyheter24.

STOCKHOLM. Djurgårdens manager Magnus Pehrsson avgick för en månad sedan efter att ha känt sig hotad av upprörda supportrar. Klubbens ordförande följde sin kollega och avgick även han – även om han fortfarande är engagerad i "Djurgårdsandan". 

Nu vill Tommy Jacobson tillbaka till Stockholm stadion och planerar en utomhusgala i thaiboxning.

"Återkommande gala"

– Vi hoppas på några riktiga toppmatcher med Sverigeeliten och förhoppningsvis några från Europa- och världseliten också. Meningen är att det ska bli en återkommande gala, säger Jacobson till Dagens Nyheter.

Enligt Dagens Nyheter är det tänkt att om allt går enligt planerna så ska galan hållas den 17 augusti. Om allt går enligt planerna ska också Jacobson själv, som tränar thaiboxning, gå upp i ringen.

"Skulle bli patetiskt"

– Det är ju adrenalinkicken man vill känna av. Det är den som blir beroendeframkallande. Men jag tror verkligen inte att jag är thaiboxare, jag är 54 år, det skulle bli patetiskt.

Galan kan därmed vara ett sätt för Jacobson att slå ut sina aggressioner över det tråkiga som hände i Djurgården i en episk återkomst på sin gamla arena.

/
/
/
Senaste nytt

Stjärnorna tillbaka – Sundling saknas med symtom

Ståhl tilldelas Bragdguldet: "Oerhört stort"

Diskuskastaren Daniel Ståhl tilldelas Bragdguldet 2023. Det är oerhört stort. Nu är man med i den riktiga ligan, säger Ståhl.

Sverige krossade Polen i VM – Wibron historisk

1 timme sedan
Sverige körde över Polen med 25–1 i innebandy-VM. Samtidigt blev Emelie Wibron återigen bästa poänggörare genom tiderna i VM.

Miljonbeloppet: Så dyrt var Janne Anderssons avsked från landslaget

3 timmar sedan
Janne Andersson och Håkan Sjöstrand är på väg att lämna sina uppdrag i det svenska fotbollförbundet. Enligt Sportbladets uppgifter köptes de båda ut från sina respektive kontrakt för en inte så liten summa.

Stina Nilsson petas ur världscuptruppen

idag 08:19
Misslyckade resultat i premiären i Östersund petar Stina Nilsson från världscuplaget i skidskytte.

Jörgen Strand Larsen räddade poäng när Celta Vigo kryssade

idag 08:00
I halvtid ledde Cadiz matchen på bortaplan i La Liga i fotboll mot Celta Vigo med 1-0, efter mål av Chris Ramos. Men i andra halvlek jobbade sig Celta Vigo in i matchen, och kvitterade genom Jörgen Strand Larsen efter 57 minuters spel. Matchen slutade 1-1.