Martin Broberg har tagit fler kliv i utveckling tycker Per-Mathias Högmo.
1 av 4
Martin Broberg har tagit fler kliv i utveckling tycker Per-Mathias Högmo. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Enligt Dif-tränaren kan han göra åtta till tio mål per säsong i allsvenskan.
2 av 4
Enligt Dif-tränaren kan han göra åtta till tio mål per säsong i allsvenskan. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Högmo var nöjd över att se att Erton Fejzullahu var tillbaka i gammalt gott slag mot Blåvitt – men tyvärr verkar det som att anfallsstjärnan har åkt på en hjärnskakning.
3 av 4
Högmo var nöjd över att se att Erton Fejzullahu var tillbaka i gammalt gott slag mot Blåvitt – men tyvärr verkar det som att anfallsstjärnan har åkt på en hjärnskakning. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Djurgården har inte förlorat en enda match under norrmannens tid som tränare. Om man räknar bort finalförlusten mot Blåvitt på straffar det vill säga.
4 av 4
Djurgården har inte förlorat en enda match under norrmannens tid som tränare. Om man räknar bort finalförlusten mot Blåvitt på straffar det vill säga. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Dif-tränaren: "Broberg har potential att göra åtta till tio mål i år"

Nio spelade matcher. Inte en enda poäng. Trots det tycker Djurgårdens tränare Per-Mathias Högmo att Martin Broberg, 22, har utvecklats mycket under hans tid i klubben:– Han tar nya steg varje dag, säger han till Nyheter24.


Högmo om...

...sin framtid i Djurgården:

– Ja, precis som jag har sagt så har jag inget nytt att säga där. Vi kommer att jobba på med bra träningar och ta en match i taget så får väl vi ta den diskussionen efter tiden.  

...att han nämns som efterträdare till Erik Hamrén:

– Jag är i Djurgården nu och det är det enda jag tänker på. Jag gör ett bra jobb här, trivs bra i klubben och det är en klubb som har en bra potential. Vi ska snart in i en ny arena så det finns mycket spännande som ligger i framtiden här.

...Petter Gustafsson: 

– Petter har kommit in nu och spelat två väldigt bra matcher. Han har hållit en bra nivå. Han var bra mot Kalmar och han var bra i dag.

GÖTEBORG. Djurgården gjorde under måndagen en stark insats borta mot den allsvenska trean IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Faktum är att bortalaget var betydligt närmare segern med flera fina målchanser för bland annat Erton Fejzullahu, Andreas Johansson och Simon Tibbling

Högeryttern Martin Broberg stod för en fin insats – och Djurgårdens tränare Per-Mathias Högmo skrädde inte med orden efteråt.

– Martin Broberg tar nya steg varje dag. Nu kommer han till målchanser, han serverade bland annat Erton med en fantastisk boll. Han har potential till att göra åtta till tio mål i år och han behöver bara lite mer rutin så är han en väldigt spännande spelare, säger Dif-tränaren till Nyheter24 och fortsätter:

Åtta till tio mål?

– Ja, som kantspelare på en hel säsong så har han potentialen att göra åtta till tio mål i en allsvensk säsong på 30 matcher. Det menar jag. Han har ett bra skott, han är bra i luften, han är en bra genombrottsspelare och jag tror på honom.

Djurgårdstränaren var mycket nöjd med lagets insats efter matchen i måndags. En annan som han pratade gott om var Fejzullahu som tyvärr fick lämna planen i andra halvlek efter en befarad hjärnskakning. Enligt Aftonbladet fick anfallaren köras till sjukhus under natten efter en smäll i bakhuvudet i en närkamp med Blåvitts Jakob Johansson.

– Han mår illa. Han har lite migränliknande anfall. Det är därför vi vill dubbelkolla honom. Erton ska åka till sjukhuset. Han har drabbats av en hjärnskakning och vi vill röntga det så att det inte är något allvarligare, säger Dif:s naprapat Christian Andersson till tidningen.

Något som Djurgården under tisdagsmorgonen bekräftade genom sitt officiella twitterkonto.

"Erton har sprudlat på träning"

Tråkigt för Djurgården och anfallaren som verkade ha hittat tillbaka till gammal god form.

– Ja, jag har sett det på träningen efter det korta landslagsuppehållet. Han har sprudlat och varit riktigt taggad. Då är han bra. När han är på gång, hela tiden på jakt efter utrymme och kan utnyttja sitt ryck och komma fri. Precis som han gör på sin stora chans i första halvlek. Det är riktigt bra kvalité. Vi kommer att få se en bra Erton i framtiden, säger han till Nyheter24.

Inför matchen mot IFK Göteborg berättade Fejzullahu att semesteruppehållet har varit välbehövligt. Något även Högmo påtalade efter matchen.

– Ja, jag tror det gjorde honom mycket gott. Det var mycket matcher innan semestern. Vi hade tre matcher på en vecka där. Sen ett derby och en cupfinal som är en mental urladdning. Jag tror det gjorde oss väldigt gott att få den pausen och jag tror att det gett ännu mer energi till gruppen.

I och med poängen går Djurgården återigen förbi Gefle upp på en tolfte plats i tabellen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!