Elfsborg börjar med ett "lett" möte.
1 av 5
Elfsborg börjar med ett "lett" möte. - Foto: SCANPIX SWEDEN
IFK Göteborg ställs mot det slovakiska laget AS Trencín.
2 av 5
IFK Göteborg ställs mot det slovakiska laget AS Trencín. - Foto: PETER WIDING / PETER WIDING
Häcken får möta Sparta Prag.
3 av 5
Häcken får möta Sparta Prag. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Malmö FF måste först slå ut irländska Drogheda United för att sedan möta skotska Hibernian.
4 av 5
Malmö FF måste först slå ut irländska Drogheda United för att sedan möta skotska Hibernian. - Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX
Gefle möter först JK Trans Narva. Vid seger där och de får spela mot det tuffa cypriotiska laget Anorthosis.
5 av 5
Gefle möter först JK Trans Narva. Vid seger där och de får spela mot det tuffa cypriotiska laget Anorthosis. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Bra lottning för svensklagen i Europa

På pappret ser de svenska lagen ut att ha fått en bra lottning i kvalet till Champions- och Europa League.


Daugava Daugavpils. Det är namnet på Elfsborgs lettiska motståndare i Champions League-kvalet. Daugava är en uppstickare i den lettiska ligan och vann överraskande förra säsongen. Det var klubbens första ligatitel och nu inleder de Champions League-kvalet med att möta de svenska mästarna på Borås Arena. Elfsborg var inte ensam bland de svenska lagen att få möta ett lag från Baltikum. Gefle IF, som fick en av fairplay-platser i Europa League, ska möta det svenskbekanta laget JK Trans Narva i första kvalomgången av turneringen. 

MFF till Irland

JK Trans Narva har mött Elfsborg, Kalmar och Helsingborg under 2000-talet och förlorat alla matcher stort. Vinner Gefle det dubbelmötet får de möta det betydligt starkare laget Anorthosis från Cypern i nästa omgång.

Malmö FF får resa åt motsatt håll för att ta sig vidare i Europa League. De ska möta irländska Drogheda United som åkte ur kvalet till Uefa Cupen mot Helsingborg 2007. OM MFF går segrande ur dubbelmötet får de åka till Skottland och möta Hibernian i den andra kvalomgången. Både Gefle och Malmö FF inleder sina dubbelmöten på bortaplan den 4 juli och spelar sedan hemmamatchen den 11 juli. 

För Häcken blev det desto tuffare. De ställs mot den klassiska klubben Sparta Prag medan lokalkonkurrenten IFK Göteborg ska möta det slovakiska laget AS Trencín. Både lagen inleder sina dubbelmöten på hemmamark i Göteborg. 

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.