Tele2 Arena har blivit utsatt för ett bombhot – strax innan Djurgårdens testmatch på den nybyggda arenan.
1 av 4
Tele2 Arena har blivit utsatt för ett bombhot – strax innan Djurgårdens testmatch på den nybyggda arenan. - Foto: LEO SELLEN / Leo Sellén / SCANPIX
Hela arenan ska dock inte vara utrymd.
2 av 4
Hela arenan ska dock inte vara utrymd. - Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Tanken var att flera Djurgårdsprofiler, däribland Markus Karlsson, skulle spela en uppvisningsmatch.
3 av 4
Tanken var att flera Djurgårdsprofiler, däribland Markus Karlsson, skulle spela en uppvisningsmatch. - Foto: LENNART MÅNSSON/Bildbyrån
Även Markus Johannesson ska, om det nu blir av, vara med.
4 av 4
Även Markus Johannesson ska, om det nu blir av, vara med. - Foto: © Bildbyrån / Joel Marklund

Misstänkt bomb vid Tele2 Arena – Djurgårdsmatch inställd

UPPDATERAD. Tele2 Arena utsattes för ett bombhot under onsdagskvällen - bara timmar innan Djurgården skulle genomföra en testmatch. Polisens bombtekniker är på plats för att undersöka den misstänkta bomben:
– En skokartong med ordet "bomb" på har anträffats, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen. Nu meddelar Stockholm Globe Arenas att testevenemanget ställs in.


Testmatchen

Tanken är att 3000 supportrar ska se Djurgårdslegendarer som Jan TauerMarkus Johannesson, Nicklas Rasck, Stefan Bergtoft, Bosse Andersson, Christian ”Fimpen” Eklund, Fredrik ”Linkan” Bremberg möta andra Dif-profiler som Steve Galloway, Leif ”Leffe” Nilsson, Vito Knezevic, Jens Fjellström, Glenn Schiller och Lucas Nilsson på Tele2 Arena.

STOCKHOLM. Vid 18.00 under torsdagen ska 3 000 djurgårdssupportrar se en uppvisningsmatch med legendarer som Jan Tauer, Markus Karlsson, Markus Johannesson med flera på Tele2 Arena. Frågan är om det nu kommer att bli av.

Tele2 Arena blev nämligen utsatt för ett bombhot vid 15.10 under torsdagen.

Arenans säkerhetschef hittade en misstänkt kartong, i storlek av en skokartong, utanför stadions västra sida. Lådan ska ha varit fylld med sladdar och ett hotfullt meddelande.

– Det stämmer att en skokartong med ordet "bomb" på har anträffats utanför arenan, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen, till Nyheter24.

Tekniker ska undersöka kartongen

Polisens tekniker har tillkallats och platsen har spärrats av. Enligt Olsson kan fotbollsmatchen som ska spelas på Tele2 Arena under kvällen ställas in.

– Det är väl möjligt att matchen klockan 18.00 kan komma att ställas in. Publiken ska in klockan 17.00 och jag vet inte om våra tekniker är klara då, säger Olsson.

Johan Seidefors, kommunikationschef på Stockholm Globe Arenas, vill inte spekulera i om att matchen kan bli inställd.

– Vi väntar på polisens besked, det är dem som gör bedömningen om det, säger han till Nyheter24. 

Är det här en attack mot Djurgården?

– Nej, eller den bedömningen får man göra själv. 

Seidefors berättar dock att det är "väldigt lugnt i området" och att många supportrar väntar på besked vid avspärrningarna. Han säger också att polisen inte har utrymt hela arenan från människor.

– Nej, det har de inte gjort.

Vilka är det som är på arenan då?

– Det är väl de som jobbar med arenan. Färdigställandet pågår fortfarande för fullt. 

Uppdatering 17.40:

Djurgårdens kommunikationschef Gunnar Gidefeldt menar att man inte vill låta den eller de som placerat ut den misstänkta bomben "vinna".

– Vi ska absolut se till att det här kan genomföras, det är vår inställning, säger han till Nyheter24.

Så här skriver klubbens SLO:er (kontaktpersoner för supportrarna) på Twitter:

Uppdatering 17.50:

Enligt Svenska Dagbladet var laddningen i skokartongen skarp - i någon form.

– Vi vet inte riktigt hur, men det handlar om något explosivt, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson för polisen i Stockholms län, till tidningen.

Uppdatering 17.53:

Stockholm Globe Arenas skriver på Twitter att Djurgårdens testevenemang kommer att ställas in:

Polisen ska söka igenom arenan och meddelar att avspärrningen kan pågå en längre tid.

Uppdatering 18.08:

Enligt uppgifter till Nyheter24 ska ett hundratal Hammarbysupportrar tagit sig till torget vid Globen och hamnat i bråk med Djurgårdsfans på väg från Tele2 Arena. Grupperingarna har sedan skingrats.

Uppdatering 19.01:

Polisen meddelar nu att bombföremålet desarmerats och avlägsnats från området:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.