Marc Pedersen lämnar Djurgården för att komma närmare familjen i Danmark.
1 av 4
Marc Pedersen lämnar Djurgården för att komma närmare familjen i Danmark. - Foto: © Bildbyrån / Joel Marklund
23-åringen har två matcher kvar i Dif-tröjan.
2 av 4
23-åringen har två matcher kvar i Dif-tröjan. - Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
Pedersen har inte gjort klart med en ny klubb.
3 av 4
Pedersen har inte gjort klart med en ny klubb. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Men han tycker att tiden i Djurgården har varit fantastisk.
4 av 4
Men han tycker att tiden i Djurgården har varit fantastisk. - Foto: © Bildbyrån / Simon Hastegård / Bildbyrån

Backen lämnar Djurgården: "Kanske någon annans fel"

Djurgårdens danske försvarare Marc Pedersen, 23, lämnar klubben i sommar. Men han gör med det men en viss bitterhet – frågan är bara vem han skyller på?


Pedersens bästa minne

– Söndagsmatchen. Det var hur vackert som helst. Det kanske är det bästa minnet som jag har. Men även första matchen förra året. Mot Sundsvall tror jag det var. När vi går in på planen innan matchen, det var också jättefint, säger han till Djurgårdens officiella hemsida. 

STOCKHOLM. Djurgårdens danska försvarare Peter Nymann och Marc Pedersen ska båda få barn i vinter – och båda har hemlängtan och antytt att de vill lämna klubben.

I söndags blev det klart att den sistnämnde bara har två matcher kvar i Djurgården innan han flyttar hem till Danmark. Han har dock inte gjort klart med en ny klubb. 

– Jag och min sambo vill gärna hem. VI ska ha barn i oktober och vi vill vara nära familjen och kompisar och sånt. Det är ett nytt steg i vårt liv och vi känner att vi behöver lite hjälp hemifrån, säger han till klubbens officiella hemsida.

"Kanske någon annans fel också"

Men det är inte utan lite bitterhet som han tillkännager att han slutar i klubben – även om han har trivts bra i Djurgården.

– Jag har haft det fantastiskt bra. Spelet på planen har varit lite upp och ner. Det har inte varit så bra som jag trodde att det skulle bli ifrån början. Det är både mitt fel och det är kanske någon annans fel också, som jag inte vill prata om här, säger han till hemsidan

Vem kan det vara?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

1 timme sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.