Tisdag 11 Maj
Stockholm

Backen lämnar Djurgården: "Kanske någon annans fel"

Marc Pedersen lämnar Djurgården för att komma närmare familjen i Danmark.
1 av 4
Marc Pedersen lämnar Djurgården för att komma närmare familjen i Danmark. Foto: © Bildbyrån / Joel Marklund
23-åringen har två matcher kvar i Dif-tröjan.
2 av 4
23-åringen har två matcher kvar i Dif-tröjan. Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
Pedersen har inte gjort klart med en ny klubb.
3 av 4
Pedersen har inte gjort klart med en ny klubb. Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Men han tycker att tiden i Djurgården har varit fantastisk.
4 av 4
Men han tycker att tiden i Djurgården har varit fantastisk. Foto: © Bildbyrån / Simon Hastegård / Bildbyrån

Djurgårdens danske försvarare Marc Pedersen, 23, lämnar klubben i sommar. Men han gör med det men en viss bitterhet – frågan är bara vem han skyller på?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Pedersens bästa minne

– Söndagsmatchen. Det var hur vackert som helst. Det kanske är det bästa minnet som jag har. Men även första matchen förra året. Mot Sundsvall tror jag det var. När vi går in på planen innan matchen, det var också jättefint, säger han till Djurgårdens officiella hemsida. 

STOCKHOLM. Djurgårdens danska försvarare Peter Nymann och Marc Pedersen ska båda få barn i vinter – och båda har hemlängtan och antytt att de vill lämna klubben.

I söndags blev det klart att den sistnämnde bara har två matcher kvar i Djurgården innan han flyttar hem till Danmark. Han har dock inte gjort klart med en ny klubb. 

– Jag och min sambo vill gärna hem. VI ska ha barn i oktober och vi vill vara nära familjen och kompisar och sånt. Det är ett nytt steg i vårt liv och vi känner att vi behöver lite hjälp hemifrån, säger han till klubbens officiella hemsida.

"Kanske någon annans fel också"

Men det är inte utan lite bitterhet som han tillkännager att han slutar i klubben – även om han har trivts bra i Djurgården.

– Jag har haft det fantastiskt bra. Spelet på planen har varit lite upp och ner. Det har inte varit så bra som jag trodde att det skulle bli ifrån början. Det är både mitt fel och det är kanske någon annans fel också, som jag inte vill prata om här, säger han till hemsidan

Vem kan det vara?

Kommentera
Kopiera länk
Dela